Terug naar het overzicht

Business & veiligheid

Beveiliger 3

Deze éénjarige opleiding is alleen mogelijk met een diploma beveiliger 2.

De opleiding in het kort

professions-man-office-1 HET BEROEP

Als beveiliger heb je een verantwoordelijke functie. Je geeft leiding aan een team beveiligers. Ook ben je eindverantwoordelijk voor de veiligheid van personen en van objecten, zoals kantoorpanden, industrieterreinen en winkels.

Je organiseert de dagelijkse gang van zaken. Daarvoor maak je planningen en verdeel je taken. Voor je collega’s schrijf je instructies over hoe ze moeten handelen in situaties. Met vragen kunnen ze bij jou terecht. Naast het uitvoeren van je leidinggevende taken assisteer je je collega’s bij hun dagelijkse werk.

Verder voer je officiële inspecties uit bij je eigen beveiligingsmedewerkers. Ook werk je mee aan beveiligingsplannen. Je maakt rapportages (verslagen) voor je leidinggevende en de klant voor wie je werkt, zodat zij precies weten wat er allemaal gebeurd is.

school-teacher Wat leer je?

Tijdens de opleiding tot beveiliger 3 krijg je vakken zoals het beveiligen van gebouwen, rapporteren en veilig werken. Ook leer je signaleren en observeren. En welke maatregelen je kunt nemen om ongewenste en onveilige situaties te voorkomen. Daarnaast leer je leiding geven en klantvriendelijk optreden. Je leert hoe je dienstplanningen en werkroosters moet maken en beveiligingsplannen moet opstellen. Omgaan met vertrouwelijke informatie en bepalen welke zaken voorrang hebben (prioriteiten stellen) komt in de opleiding ook aan bod.

Bbl-opleiding
De opleiding is een bbl-opleiding. Dat betekent dat je vier dagen per week werkt en één dag naar school gaat. Op school werk je vooral aan je theoretische kennis. Een docent die het vak kent brengt je dit bij. Bij je leerbedrijf ga je aan de slag met de praktische vaardigheden.

Goed om te weten
Stagelopen is een verplicht onderdeel om je diploma te halen.
Om een stage voor deze opleiding te kunnen lopen heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig, hiermee bewijs je dat je geen strafbare feiten hebt gepleegd in het verleden. Twijfel je of je een VOG kunt krijgen? Neem contact met ons op.
Geen VOG betekent geen stage, dus check voordat je aan deze opleiding begint bij je gemeente of je een VOG kunt krijgen. Meer informatie vind je op: Watdevog.nl

school-test-results Vakken

In de opleiding Beveiliger niveau 3 krijg je beroepsgerichte vakken, zoals:

 • Beveiliging van gebouwen
 • Wettelijke kaders
 • Veilig werken en dienstplanning
 • Leidinggeven
 • Intervisie
 • Rapportage
 • Beroepsgericht Engels

Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor jouw algemene ontwikkeling en het behalen van je diploma.

 

 

user-question Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

In de opleiding Beveiliger 3 kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Havenbeveiliging
 • Winkelbeveiliging
 • Interculturele diversiteit

De keuze is aan jou!

school-building Leeromgeving

In de bbl-opleiding Beveiliger 3 werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Eén dag per week ga je naar school. Op school werk je aan je theoretische kennis. De lesstof sluit aan op je werk. De schooldag voor studenten van deze opleiding vindt plaats in het gebouw Celeste op het Leerpark in Dordrecht. Heel kleinschalig en met docenten die je kennen.

office-outdoors Leerbaan

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Wil jij werken en leren tegelijk? Dan zit je goed bij deze bbl-opleiding. Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. In de bbl-opleiding Beveiliger 3 werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Door mee te kijken en zelf te doen leer je het vak en de juiste beroepshouding. Daarnaast verdien je ook nog eens een echt salaris!

Begeleiding
Je bent in dienst bij het leerbedrijf en wordt daar begeleid door een praktijkopleider. Je praktijkbegeleider op het Da Vinci College bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkopleider beoordeelt hij je (vak)kennis, je vaardigheden en beroepshouding. Met elkaar werken jullie aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Je kunt ook voor bol kiezen. Dan ga je meer naar school en loop je stage. 

BEKIJK BOL-OPLEIDING

conversation-speak begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

single-neutral-actions-heart Iets voor jou?

In conflict- en stressvolle situaties weet jij je hoofd koel te houden. Je staat stevig in je schoenen, hebt een natuurlijk overwicht en kunt goed met mensen omgaan. Je bent klantgericht en stelt je dienstbaar op.
Als beveiliger 3 heb je een grote verantwoordelijkheid. Die weet jij te dragen. Je kunt goed plannen, organiseren en delegeren.

Dit vinden onze studenten

Als student beveiliger werk je soms ook bij de interne beveiligingsdienst van het Da Vinci College op het Leerpark samen met andere studenten. Daar leer je veel van.

Mo
Student beveiliger

Dit zijn je opties na je opleiding

school-bag Studeren

Liever nog even studeren? Na de opleiding Beveiliger 3 kun je doorstromen naar een mbo-opleiding niveau 4. Opleidingen die goed aansluiten zijn:

office-outdoors Werken

Na de opleiding Beveiliger 3 kan je aan de slag als beveiliger bij bedrijven, luchthavens, winkels, discotheken, rechtbanken, voetbalstadions of ministeries. Je kunt ook gaan werken in andere branches, zoals evenementenbeveiliging, geld- en waardetransport, arrestantenverzorging, persoonsbeveiliging of bij de overheid.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Praktische informatie

plane-take-off Startdatum

Deze opleiding start in september 2024 en februari 2025 (bij voldoende aanmeldingen)

check-double Toelating

Heb jij…

 • een diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg;
 • een diploma mbo niveau 2;
 • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • of een diploma havo,

Lees hier meer over toelating.

Deze eenjarige opleiding is alleen mogelijk met een diploma beveiliger 2. Heb je dit diploma nog niet gehaald, meld je dan eerst aan voor de opleiding beveiliger 2.

Aanvullende info
Om deze bbl-opleiding succesvol te volgen is er vanuit het werkveld een eis dat je minimaal 18 jaar bent.

money-wallet-1 Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten
 • Financieel reglement
  Het Financieel reglement is bedoeld om onze studenten zo veel mogelijk informatie te geven over de kosten die een opleiding bij het Da Vinci College met zich meebrengt. We lichten een aantal zaken toe en verwijzen studenten naar belangrijke sites van andere instanties.

list-numbers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Sport en bewegingsleider

Sport en bewegen

Check opleiding

Logistiek teamleider

Logistics > Logistiek

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.