Voor een goede doorstroom
van vo naar mbo

Voor decanen en mentoren

Als decaan, lob-coördinator of mentor ben je een belangrijke schakel tussen het Da Vinci College en onze toekomstige studenten. Weten jouw leerlingen al welke mbo-opleiding ze willen gaan volgen? Het succes van het studieverloop begint bij goede voorlichting op het voortgezet onderwijs. Wij dragen daar graag aan bij. Door samen te werken zorgen we voor een goede doorstroom van het voortgezet onderwijs naar het middelbaar beroepsonderwijs.

WAT BIEDEN WIJ?

school-bag Voor 1e & 2e jaars leerlingen

In overleg tussen vo school en het Da Vinci College kan er een activiteit geprogrammeerd worden.

book-open-text Voor 3e jaars leerlingen

bag-school Voor 4e jaars leerlingen

family-child Voor ouders

  • Voorlichting op jouw school over het Windroosprogramma
  • Voorlichting tijdens ouderavonden op jouw school over de overstap vo naar mbo
  • Jaarlijkse studiekeuzebijeenkomst voor ouders en kind

Meer informatie voor ouders

school-teacher Voor decanen, mentoren & docenten

  • Het Da Vinci College zoekt graag onderwijskundige aansluiting met scholen in de regio. Denk aan een goede aansluiting van aanpak lob, een bijdrage leveren aan lob-activiteiten op jouw school, maar ook in de ontwikkeling, aanpak en uitvoering van keuzevakken of extra vakken is er veel mogelijk.
  • Eén of twee keer per jaar organiseren we een bijeenkomst voor decanen en mentoren.
  • Via de mail of nieuwsbrief houden wij je regelmatig op de hoogte van nieuwe opleidingen en de laatste ontwikkelingen. Bekijk de laatste nieuwsbrieven verderop op deze pagina.
  • We komen graag bij je langs om alle mogelijkheden met je te bespreken.
  • Docenten, mentoren en decanen zijn uiteraard ook altijd welkom op het Da Vinci College; in overleg maken we een programma op maat. Mentoren kunnen bijvoorbeeld meelopen met onze docenten.

Lob

Om jouw leerlingen te helpen met het vinden van een opleiding, heeft het Da Vinci College het Windroos studiekeuzeprogramma ontwikkeld. Het programma helpt de leerlingen zelf te ervaren of de beoogde opleiding en bijhorende beroep bij hen past. Dit studiekeuzeprogramma is een aanbod dat gebruikt kan worden door vo-scholen bij lob-lessen en als mogelijke invulling van de profielwerkstukken.

Lees hieronder de flyer voor ouders over het programma.

Meer informatie

kom langs!

Leerlingen zijn van harte welkom om sfeer te komen proeven bij het Da Vinci College.

Hoe werkt het mbo?

De overgang van het voortgezet onderwijs naar het mbo is best wel een stap. Wat verandert er allemaal voor jouw leerlingen? Wat zijn de toelatingseisen?

Klik op de button voor meer informatie.

Over het mbo

Studeren bij Da Vinci

Het Da Vinci College is een onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie waar studenten kunnen kiezen uit een groot aanbod aan opleidingen, cursussen en trainingen op verschillende niveaus. Klik hieronder om te lezen hoe het bij Da Vinci is.

Alle opleidingen  Ons onderwijs

Begeleiding

CONTACT

Wil je meer weten over de voorlichtingsmogelijkheden? of heb je een andere vraag? Neem contact op met relatiebeheerder voortgezet onderwijs Nicolette Groenhart.