Da Vinci Worldwide

Internationalisering

We bieden studenten graag internationale ervaringen aan tijdens zijn/haar studie. Dit is op vele manieren mogelijk, denk hierbij aan een stage in het buitenland of een (online) samenwerking met een student in een ander land. Tijdens een stage in het buitenland verbreed je je opleidings- en werkervaring, maak je kennis met een andere cultuur en leer je een vreemde taal. Je ontdekt je eigen grenzen en leert op eigen benen staan. Ook vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Eramus+

Internationalisering

Ik wilde altijd al graag een eigen restaurant, maar nu wil ik eerst terug naar Frankrijk, naar mijn stageadres. Het was er zo fijn dat ik daar nog wel wil werken. Daar zorgt zo’n stage ook voor: dat je uit je comfortzone opnieuw naar jezelf kijkt en bedenkt wat je precies wilt.

Jasper Hooghwerff
Student van de opleiding Zelfstandig werkend Kok

De once in a lifetime opportunity, om mee te doen aan de AEHT (European Association of Hotel and Tourism Schools) wedstrijd in Tallinn, heb ik met beide handen gepakt! Zo’n kans om internationale ervaring op te doen en te socializen, is echt de moeite waard.

Marijn van Maastricht
Student van de opleiding Leidinggevende keuken

MEER INFORMATIE

read-world INTERNATIONAL OFFICE

Ga je op stage of op werkbezoek in het buitenland dan moet er van alles geregeld worden. Hoe vind je een goede en betrouwbare stageplaats? Zijn er subsidies waar je gebruik van kunt maken en hoe kom je aan woonruimte in het buitenland? Allemaal vragen waar je contactpersoon voor internationale zaken binnen je domein en het International Office van het Da Vinci College jou bij kunnen helpen. We helpen je graag met alle administratieve en financiële zaken. Uiteraard beschikken we over een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk waarmee samengewerkt wordt om ervoor te zorgen dat je stage een onvergetelijke en leerzame ervaring wordt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je SLB-er of kun je contact opnemen met het International Office. Mail naar io@davinci.nl voor al je vragen.

travel-suitcase Brochure Stage lopen in het buitenland

In deze brochure lees je alles over een stage in het buitenland. Je vindt hier belangrijke informatie over het proces wat je doorloopt als je je aanmeldt en je hoort wat andere studenten hebben ervaren. Misschien kun je er wat tips uit halen!

certified-ribbon-2 KEURMERK WORLDWIDE

Da Vinci College beschikt over de VET Mobility Charter. Hét kwaliteitskeurmerk voor mbo-instellingen die internationalisering in de brede zin hebben ingebed in hun onderwijsbeleid. Instellingen met een VET Mobility Charter worden gemonitord op kwaliteit. Internationale stages en projecten worden deels gefinancierd vanuit Erasmus+, het subsidieproject van de EU.

Internationale samenwerkingspartners

Het Da Vinci College neemt deel aan verschillende internationale samenwerkingsprojecten. Het doel is om te innoveren en de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren en relevanter en toekomstbestendiger te maken. Het werken in internationale projecten helpt onze docenten en medewerkers ook om hun ervaring te verbreden en hun vaardigheden te verbeteren.

Lees meer over deze internationale samenwerkingen

Nog meer ervaringen van studenten

Onze studenten hebben over de hele wereld stage gelopen. Lees in hun verhalen wat voor toffe dingen ze hebben meegemaakt en geleerd.

Verhalen van Da Vinci’ers