Wij zijn er voor je

Begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider. Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra begeleiding nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of door persoonlijke omstandigheden? Onze begeleiders helpen je graag!

WAT IS DE ROL VAN DE STUDIELOOPBAANBEGELEIDER?

De studieloopbaanbegeleider (slb’er) kun je vergelijken met de mentor in het voortgezet onderwijs. Je hebt regelmatig gesprekken met je slb’er over je studievoortgang, aanwezigheid in de lessen en persoonlijke omstandigheden. Maar ook over de periode na je studie bespreken jullie samen hoe het verder gaat. Wil je gaan werken of verder studeren? Waar ben je écht goed in en wat zou dan bij je passen?

Marieke vertelt: “In het begin dacht ik ‘het zal allemaal wel’, maar ik heb in mijn opleiding gemerkt dat je zóveel hebt aan een slb’er. Die gaat met je mee van het begin tot het einde van de opleiding. En dat is eigenlijk gewoon héél fijn.”

Heb je extra begeleiding nodig?

Naast de begeleiding van je studieloopbaanbegeleider bieden we ook nog extra hulp aan studenten die een ziekte, beperking of persoonlijke problemen hebben. Studeren kan dan soms lastig zijn en daarom is begeleiding op maat erg belangrijk. Iedereen verdient de kans op het behalen van een mooi diploma.

Voor wie?

 • Studenten met een auditieve, visuele of motorische beperking
 • Studenten met dyslexie of dyscalculie
 • Studenten met belemmeringen in het leren of in gedrag
 • Studenten met een chronische ziekte die belemmeringen geeft in het volgen van het onderwijs.

Als je je inschrijft voor een opleiding dan geef je aan dat je extra hulp of begeleiding nodig hebt. Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismaking. Samen met onze intern begeleiders, zorgcoördinatoren of remedial teachers maken we een leerroute op maat zodat jij met succes de opleiding kan volgen.

Studeren als je zwanger bent

Wil jij als jonge moeder een opleiding volgen bij Da Vinci en wil je extra ondersteuning of begeleiding? Dat kan! Op het Da Vinci College hebben wij aandacht voor studenten die op jonge leeftijd moeder zijn of worden. Zo is er tijdens je studie extra begeleiding voor jonge moeders of kun je zelfs kiezen voor een speciale jonge moederklas. Ook met een kleintje maak je kans op een mooi diploma!

Topsport en studeren

Ben jij een topsporter? Op het Da Vinci College kun je topsport combineren met een studie. We adviseren je graag over welke opleidingen het best te combineren zijn met topsport. Daarnaast denken we met je mee over een flexibel onderwijsprogramma, waarbij we zo veel mogelijk rekening houden met jouw trainingen en wedstrijden.

Topsportregeling

Vertrouwenspersonen

Om het beste uit jezelf te halen is het belangrijk dat er een veilige leer- en werkomgeving op school is. Toch kan het voorkomen dat je je niet veilig voelt of ergens mee zit waar je met niemand over wil of kan praten. Dan kun je in gesprek met een vertrouwenspersoon die jou verder helpt.

voor studenten Da Vinci College

Financiële coach

Voor studenten van het Da Vinci College die op 1 augustus 2022 nog géén 18 jaar zijn en een BOL-opleiding gaan volgen is er de mogelijkheid leermiddelen en een laptop in bruikleen te ontvangen. Doel hierbij is dat ook studenten uit een minimagezin moeten kunnen deelnemen aan een mbo-opleiding zonder financiële drempel. Je kunt je hieronder aanmelden om gebruik te maken van de regeling.

Aanmelden

Financieel coach

 • Om gebruik te maken van de regeling voor BOL-studenten jonger dan 18 jaar uit een minimagezin hebben we een bewijsstuk nodig. In veel gemeenten werkt een Stichting Leergeld die onderzoek doet naar de financiële positie van gezinnen. Als u in aanmerking komt voor een uitkering van een Stichting Leergeld (of Meedoen in uw gemeente) dan valt u onder de minimagezinnen. Ook als u een bijstandsuitkering ontvangt.

 • Toegestane bestandstypen: jpg, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  u kunt een pdf-document (scan) of scherpe foto maken met uw mobiele telefoon van een ontvangen brief en die uploaden.
 • Voor BOL-studenten van 18 jaar en ouder is deze regeling niet van toepassing. Wel kan van de te ontvangen studiefinanciering een regeling getroffen worden waarbij de kosten worden voorgeschoten.

 • Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  u kunt een pdf-document (scan) of scherpe foto met uw mobiele telefoon uploaden.
 • DIT FORMULIER IS INGEVULD DOOR

  Het Da Vinci College gaat zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Hoe we dat precies doen, lees je in onze privacyverklaring.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.