Ontdek je talent

Naast je studie

Bij het Da Vinci College kun je het beste uit jezelf halen en verkennen wat jij interessant vindt om te doen naast je studie. Naast de reguliere opleidingen bieden wij jou programma’s en projecten aan, waar je andere talenten kunt ontdekken en ontwikkelen. Meld je bijvoorbeeld aan voor de studentenraad wordt studentambassadeur, doe mee met een vakwedstrijd in jouw sector, ga op internationale stage, combineer topsport met je studie of werk mee aan creatieve en innovatieve projecten.
Heb je een vraag over topsport, stuur dan een mail naar Liesbeth van Damme.

Studentambassadeurs

Studentambassadeurs vertegenwoordigen het Da Vinci College en het mbo-onderwijs tijdens open dagen en bij voorlichtingen op middelbare scholen. Je vertelt je eigen ervaringen en geeft informatie zodat een leerling makkelijker een keuze kan maken voor een vervolgopleiding.

Elk jaar voor een aantal gemotiveerde studenten en Promoteam. Zij volgen verschillende opleidingen Regelmatig komen ze bij elkaar en worden gevraagd voor pr klussen en hun mening over studentenzaken. Een keer per jaar kiezen leden van het promoteam een vertegenwoordiger. Samen bepalen zij wie het Da Vinci College gaat vertegenwoordigen tijdens de landelijke Mbo ambassadeur verkiezing. Het promoteam werkt samen met de studentenraad. Er is een team in Dordrecht en in Gorinchem.

Alle studentambassadeur krijgen workshops en trainingen aangeboden om jezelf te ontwikkelen en kan je deelnemen aan gezellige bijeenkomsten voor ambassadeurs. Ambassadeur zijn is leuk, goed voor je persoonlijke ontwikkeling en het staat goed op je cv! Meer weten? Mail naar: svanvoorthuijsen@davinci.nl.

Vakwedstrijden/Skills Heroes

Er zijn verschillende opleidingen die mee doen aan vakwedstrijden, waarvan Skills Heroes er één is. Meedoen aan zo’n wedstrijd geeft je de kans beter te worden in je vak en te excelleren. Sinds 2015 hebben al tweeëntwintig studenten van Da Vinci College een podiumplaats bereikt. Vraag aan je docent of jouw opleiding meedoet aan wedstrijden, want meedoen is niet alleen winnen, je leert in een korte tijd nieuwe vakskills maar ook samenwerken en je leert nieuwe docenten en studenten kennen van andere opleidingen.

Wil je meer informatie >>> mail dan naar: svanvoorthuijsen@davinci.nl.

Vakwedstrijden

MBO Topacademie

Wil jij iets voor een ander doen terwijl je werkt aan je eigen ontwikkeling? Doe dan mee aan MBO Topacademie. Dit is een programma van een aantal maanden waarin je deelneemt aan werksessies en masterclasses van organisaties en maatschappelijke initiatieven. Je ontdekt je kwaliteiten en ambities, leert een eigen maatschappelijk project op te zetten en je ervaart hoe het er écht aan toegaat op de werkvloer bij leuke organisaties. Na afloop ontvang je een MBO Topacademie certificaat.

Meer weten? Mail naar: svanvoorthuijsen@davinci.nl.

De Huiskamer

Heb jij ook weleens zin in een goed gesprek of een leuke game middag? Dan is de huiskamer de plek voor jou. De huiskamer zit in gebouw Ocra naast de kantine en is de plek waar studenten kunnen samen komen, Wil je liever iets voor jou en je medestudenten organiseren dan kan dat ook.Jouw idee is altijd welkom. Klinkt dit jou nu als muziek in de oren loop dan een keertje binnen, of neem contact om met de huiskamer.

Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden.