Wat zijn de mogelijkheden?
Samenwerken met Da Vinci
Het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij leiden als ROC de vakmensen van morgen op en geven werkenden en werkzoekenden de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. Omgekeerd is de bijdrage van het werkveld onmisbaar om het onderwijs relevant en actueel te houden. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van stages/ leerwerkplekken, maar ook met projecten, praktijkopdrachten of advisering. Bekijk de mogelijkheden!
Energie(k) Onderwijs
Energie(k) Onderwijs is een grensregio project dat jongeren en volwassenen gaat werven, opleiden, omscholen en bijscholen voor beroepen om de energietransitie mogelijk te maken. Avans Hogeschool is de komende 3 jaar penvoerder van het project Energie(k) Onderwijs dat vanuit het Interreg VI programma Vlaanderen Nederland wordt uitgevoerd met subsidie van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).
Beroepspraktijkvorming
Het Da Vinci College leidt (jonge) professionals op voor de regionale arbeidsmarkt. Dit doen we samen met het bedrijfsleven. De beroepspraktijkvorming (ook bekend als BPV of stage) is van essentieel belang voor mbo-studenten omdat het hen de kans biedt om de theorie die ze op school leren in de praktijk toe te passen.
Regionale partners helpen werkzoekenden
Het Da Vinci College werkt nauw samen met regionale partners die studenten kunnen helpen bij het vinden van een baan. Of het nu gaat om begeleiding, hulp, advies of de verbinding met regionale werkgevers in kansrijke sectoren. De dienstverlening is kosteloos, persoonlijk, ondersteunend en verbindend.
- Kickstart – Regio Drechtsteden
- BAAS over je eigen toekomst – Regio Drechtsteden
- AV Werkt door – Regio Gorinchem
Projecten en opdrachten
Het Da Vinci College onderscheidt zich met ‘hybride leeromgevingen’. We integreren het leren op school zo veel mogelijk met leren in de context van de beroepspraktijk. Dat gebeurt tijdens stages, maar ook in de vorm van projecten en opdrachten. ‘Echte’ opdrachten maken het leren voor de studenten leuk en relevant en leveren voor de opdrachtgevers niet zelden verrassende (en verrassend bruikbare) resultaten op.
Gastlessen/bedrijfsbezoeken
Jouw kennis delen met onze studenten? Of je bedrijf/vakgebied onder de aandacht brengen van onze studenten? Dat kan op verschillende manieren. Naast het bieden van een of meerdere stageplaatsen of de hierboven genoemde projecten en opdrachten, kun je bijvoorbeeld ook denken aan het geven van gastles of het bieden van een kijkje achter de schermen bij jouw bedrijf/organisatie.
Meedenken over het onderwijs/advisering
In een snel veranderende wereld is het extra belangrijk dat het beroepsonderwijs actueel is en aansluit bij de behoeften van het werkveld. Tegelijk is dat ook een steeds grotere uitdaging. Eén waarbij de betrokkenheid van werkgevers essentieel is. Heb jij ideeën over hoe we onze opleidingen kunnen verbeteren en onze studenten nog beter kunnen toerusten op een loopbaan in jouw sector, dan horen we die graag! Dat kan op een groot aantal manieren: van een eenmalig gesprek tot structurele samenwerking op dit vlak. Binnen en rond Da Vinci zijn er verbindingen met het werkveld in de vorm van bijvoorbeeld sectortafels, innovatietafels, bedrijvenkringen en werkveldcommissies. Interesse? Laat het weten via het de accountmanagers. Zij kunnen je ook helpen als je ideeën hebt bij het opleiden/bijscholen van jouw eigen medewerkers.
Contact accountmanagers
Internationale samenwerking
Het Da Vinci College neemt deel aan verschillende internationale samenwerkingsprojecten. Het doel is om te innoveren en de kwaliteit van ons onderwijs te verbeteren en relevanter en toekomstbestendiger te maken. Het werken in internationale projecten helpt onze docenten en medewerkers ook om hun ervaring te verbreden en hun vaardigheden te verbeteren.