Wat is mbo?

Over het mbo

Hoe werkt het mbo?

Mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs en is onderwijs dat aansluit op de middelbare school. Hier leer je voor een vak of beroep. We vertellen je graag hoe het werkt!

Hoe werkt het mbo

Hulp bij studiekeuze

Veel jongeren vinden het kiezen van een vervolgopleiding best ingewikkeld. Want waar kun je terecht met jouw diploma? Hoe weet je of een opleiding bij je past en wat zijn je kansen op werk daarna? We helpen jou graag op weg bij het maken van een studiekeuze!

Studiekeuze maken

Studiekosten

Als je start met je mbo-opleiding krijg je ook te maken met kosten. Niet alleen schoolkosten, zoals het aanschaffen van schoolboeken, maar ook wettelijke kosten, zoals lesgeld. Ben je nog geen 18 jaar? Dan betaal je nog geen lesgeld of cursusgeld. Ben je 18 jaar of ouder? Dan betaal je, naast je studiematerialen, ook lesgeld voor je opleiding.

Studiekosten

Aanmelden en toelating

Heb jij een opleiding gevonden die bij je past? Dan is het tijd om je aan te melden! Bekijk hieronder hoe dit werkt. Weet je nog niet zeker of jij wordt toegelaten voor de opleiding van jouw keuze? Ook over ons toelatingsbeleid vind je op de onderstaande pagina meer informatie.

Aanmelden en toelating