Terug naar het overzicht

Logistics

Logistiek teamleider

De opleiding in het kort

professions-man-office-1 HET BEROEP

Jij bent sociaal en flexibel en vindt het leuk om leiding te geven! Als logistiek teamleider ben je de spil van de logistieke afdeling van een bedrijf. Je geeft leiding aan een team van bijvoorbeeld magazijnmedewerkers, orderpickers, heftruckchauffeurs en/of logistiek medewerkers. Daarnaast organiseer je het werk van je team en werk je zelf ook mee.

Als teamleider motiveer je medewerkers en assisteer je bij het personeelsbeleid. Ook zorg je ervoor dat de ontvangst, de opslag, het verzamelen en verzendklaar maken van goederen soepel verloopt. Je inventariseert de voorraad en natuurlijk zorg je voor het logistieke proces.

school-teacher Wat leer je?

Logistieke teamleiders zijn de onmisbare schakel bij het verzenden en ontvangen van goederen. In de opleiding wordt de positie van het warehouse (magazijn) binnen de totale keten uitgelegd. Je leert welke processen er plaatsvinden en welke activiteiten daarbij horen. Ook is er aandacht voor het plannen en organiseren van de werkzaamheden en het verbeteren van processen. Daarnaast leer je wat de begrippen klantvriendelijkheid en collegialiteit inhouden en hoe je je team aanstuurt, begeleidt en motiveert.

Praktijkervaring
Om het vak zo goed mogelijk te leren en te begrijpen werken we veel samen met logistieke bedrijven in de regio. Zij verzorgen gastlessen, we gaan veel op bedrijfsexcursie en natuurlijk loop je daar ook stage.

school-test-results Vakken

Tijdens je opleiding ga je aan de slag met opdrachten die je op school en op je stage uitvoert. Op school doe je de kennis en vaardigheden op die je daarvoor nodig hebt en oefen je in projecten. Op je stage ontwikkel je je daar verder in. Je praktijkopdrachten leg je vast in een portfolio en op het stagebedrijf doe je dan ook examen.

Je krijgt op school les in de logistieke processen, leidinggeven en kwaliteit  in de logistiek.

user-question Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

  • Duurzaamheid
  • Culturele diversiteit
  • Opslag gevaarlijke stoffen
  • Deelmarkten in het transport
  • Digitale vaardigheden

De keuze is aan jou!

school-building Leeromgeving

Wat wij belangrijk vinden is dat jij je thuis voelt op school! We zijn best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw. Heel kleinschalig en met docenten die je kennen.
Leren doen we vooral door te doen; we werken veel samen met bedrijven en organisaties uit de regio. Zo kun je rekenen op dynamische lessen. Ook krijg je soms les van een gastdocent. Regelmatig ga je op bedrijfsbezoek om daar de dynamische en uitdagende wereld van logistiek te ontdekken. Zo maken we leren bij Da Vinci leuker en stimuleren wij jou het beste uit jezelf te halen!

office-outdoors Stage

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Daarom loop je stage tijdens je bol-opleiding. Dat noemen we ‘beroepspraktijkvorming’ (bpv). Je loopt stage bij een erkend stagebedrijf. Op school helpen we je bij het vinden van een stageplek en word je goed voorbereid en begeleid. Het Da Vinci College werkt samen veel leuke logistieke bedrijven in de regio. Samen bereiden we jou voor op een toekomst als logistiek medewerker.

Je kunt ook voor een bbl-opleiding kiezen. Dan ga je minder naar school en leer je vooral in de praktijk, met een betaalde baan.

BEKIJK BBL-OPLEIDING

conversation-speak begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

single-neutral-actions-heart Iets voor jou?

Jij vindt het leuk om in de dynamische wereld van logistiek te werken? Je vindt het een uitdaging om leiding aan een team te geven? Je bent echt een teamplayer! Je bent ook flexibel, assertief en betrouwbaar en je hebt geen 9-5 mentaliteit dan is deze opleiding echt iets voor jou!

Dit vinden onze studenten

Op school wordt ik goed begeleid. Ook als het tegenzit staat mijn slb'er altijd voor me klaar en kan ik haar makkelijk bereiken.

Eerstejaars student

Dit zijn je opties na je opleiding

school-bag Studeren

Met een diploma Logistiek teamleider op zak kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4. Een opleiding die goed aansluit is: Logistiek supervisor.

office-outdoors Werken

Na de opleiding Logistiek teamleider kun je aan de slag in het warehouse (magazijn) van een internationaal groothandelsbedrijf, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributie-centrum, productiebedrijf of van een andere organisatie binnen de verschillende branches van de handels- en transportsector.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Praktische informatie

plane-take-off Startdatum

Instroom het hele jaar door

check-double Toelating

Heb jij…

  • een diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg;
  • een diploma mbo niveau 2;
  • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
  • of een diploma havo,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

information-desk-question-help Bol of Bbl

Deze opleiding bieden we op twee manieren aan: bol of bbl.

  • bol: bol is de afkorting van beroepsopleidende leerweg, een combinatie van leren en stage. Je volgt vooral lessen op school en loopt daarnaast één of meerdere periodes per jaar stage bij een leerbedrijf.
  • bbl: als bbl-student heb je een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf en leer je in de praktijk. Daarnaast ga je elke week één of twee dagen/dagdelen naar school.

Het diploma van een bol en bbl-opleiding is hetzelfde. De belangrijkste vraag is dus: wat past het beste bij jou?

Bekijk hier de bbl variant

money-wallet-1 Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

  • Lesgeld
    Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
  • Boekengeld en ander lesmateriaal
    Bekijk de kosten
  • Financieel reglement
    Het Financieel reglement is bedoeld om onze studenten zo veel mogelijk informatie te geven over de kosten die een opleiding bij het Da Vinci College met zich meebrengt. We lichten een aantal zaken toe en verwijzen studenten naar belangrijke sites van andere instanties.

list-numbers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Retailspecialist

Business & veiligheid > Commercie & ondernemen

Check opleiding

Allround medewerker IT systems and devices

IT > Systems and Devices

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.