Terug naar het overzicht

Logistics

Logistiek teamleider

De opleiding in het kort

HET BEROEP HET BEROEP

Jij bent sociaal en flexibel en vindt het leuk om leiding te geven! Als logistiek teamleider ben je de spil van de logistieke afdeling van een bedrijf. Je geeft leiding aan een team van bijvoorbeeld magazijnmedewerkers, orderpickers, heftruckchauffeurs en/of logistiek medewerkers. Daarnaast organiseer je het werk van je team en werk je zelf ook mee.

Als teamleider motiveer je medewerkers en assisteer je bij het personeelsbeleid. Ook zorg je ervoor dat de ontvangst, de opslag, het verzamelen en verzendklaar maken van goederen soepel verloopt. Je inventariseert de voorraad en natuurlijk zorg je voor het logistieke proces.

Wat leer je? Wat leer je?

Logistieke teamleiders zijn de onmisbare schakel bij het verzenden en ontvangen van goederen. In de opleiding wordt de positie van het warehouse (magazijn) binnen de totale keten uitgelegd. Je leert welke processen er plaatsvinden en welke activiteiten daarbij horen. Ook is er aandacht voor het plannen en organiseren van de werkzaamheden en het verbeteren van processen. Daarnaast leer je wat de begrippen klantvriendelijkheid en collegialiteit inhouden en hoe je je team aanstuurt, begeleidt en motiveert.

Praktijkervaring
Om het vak zo goed mogelijk te leren werken we veel samen met mensen uit het bedrijfsleven. Zo krijg je les van gastdocenten en bezoek je nationale en internationale bedrijven.

Vakken Vakken

Tijdens je opleiding ga je aan de slag met opdrachten die je op school en op je stage uitvoert. Op school doe je de kennis en vaardigheden op die je daarvoor nodig hebt en oefen je in projecten. Op je stage ontwikkel je je daar verder in. Je opdrachten leg je vast in een portfolio.

Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je eigen ontwikkeling en het halen van je diploma. Op school volg je daarnaast lessen in ICT.

Keuzedelen Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

 • Ondernemerschap
 • Duurzaamheid
 • Vreemde taal

De keuze is aan jou!

Leeromgeving Leeromgeving

Wat wij belangrijk vinden is dat jij je thuis voelt op school! We zijn best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw. Heel kleinschalig en met docenten die je kennen.
Leren doen we vooral door te doen; we werken veel samen met bedrijven en organisaties uit de regio. Zo kun je rekenen op dynamische lessen. Ook krijg je soms les van een gastdocent. Daarnaast organiseert de opleiding Transport & Logistiek excursies naar nationale en internationale bedrijven. Zo maken we leren bij Da Vinci leuker en stimuleren wij jou het beste uit jezelf te halen!

Stage Stage

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Daarom loop je stage tijdens je bol-opleiding. Dat noemen we ‘beroepspraktijkvorming’ (bpv). Je loopt stage bij een erkend stagebedrijf. Op school helpen we je bij het vinden van een stageplek en word je goed voorbereid en begeleid. Het Da Vinci College werkt samen veel leuke bedrijven in de regio. Samen bereiden we jou voor op een toekomst als logistiek medewerker.

Stageperiodes
De bol-opleiding Logistiek teamleider duurt twee jaar. Ieder lesjaar loop je 10 lesweken stage.

Je kunt ook voor een bbl-opleiding kiezen. Dan ga je minder naar school en leer je vooral in de praktijk, met een betaalde baan.

BEKIJK BBL-OPLEIDING

begeleiding begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

Iets voor jou? Iets voor jou?

Jij vindt het leuk om leiding te geven. Je bent een echte teamplayer. Ook ben je flexibel, assertief en betrouwbaar. Een 9 tot 5 mentaliteit heb je niet en je vindt het niet erg om in drukke periodes lange dagen te maken. Daarnaast ben je klantvriendelijk en kun je goed communiceren, ook in het Engels.

Dit vinden onze studenten

Op school wordt ik goed begeleid. Ook als het tegenzit staat mijn slb'er altijd voor me klaar en kan ik haar makkelijk bereiken.

Eerstejaars student

Dit zijn je opties na je opleiding

Werken Werken

Na de opleiding Logistiek teamleider kun je aan de slag in het warehouse (magazijn) van een internationaal groothandelsbedrijf, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributie-centrum, productiebedrijf of van een andere organisatie binnen de verschillende branches van de handels- en transportsector.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Studeren Studeren

Met een diploma Logistiek teamleider op zak kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4. Een opleiding die goed aansluit is: Logistiek supervisor.

Praktische informatie

Startdatum Startdatum

Startdatum: september 2023 (vanaf september 2023 instroom het hele jaar door)

Toelating Toelating

Heb jij…

 • een diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg;
 • een diploma mbo niveau 2;
 • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • of een diploma havo,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

Bol of Bbl Bol of Bbl

Deze opleiding bieden we op twee manieren aan: bol of bbl.

 • bol: bol is de afkorting van beroepsopleidende leerweg, een combinatie van leren en stage. Je volgt vooral lessen op school en loopt daarnaast één of meerdere periodes per jaar stage bij een leerbedrijf.
 • bbl: als bbl-student heb je een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf en leer je in de praktijk. Daarnaast ga je elke week één of twee dagen/dagdelen naar school.

Het diploma van een bol en bbl-opleiding is hetzelfde. De belangrijkste vraag is dus: wat past het beste bij jou?

Bekijk hier de bbl variant

Kosten Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten

Studie in cijfers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Retailspecialist

Commercie & ondernemen

Check opleiding

Allround medewerker IT systems and devices

IT

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.