Business
Junior business assistant


De opleiding in het kort
HET BEROEP
Jij bent een echte duizendpoot! Als Junior business assistant ondersteun je de verschillende afdelingen binnen een bedrijf. Dit kan zowel een klein als groot bedrijf zijn, maar ook een instelling, gemeente of vereniging. Je hebt veel verschillende taken, van puur ondersteunend tot meer facilitair en logistiek. Je houdt bijvoorbeeld de e-mail bij, neemt de telefoon aan, doet de (financiële)administratie en bent het aanspreekpunt voor klanten. Maar ook kun je vergaderruimtes klaarmaken, de koffieautomaat onderhouden en de voorraad beheren. Daarnaast weet jij veel van het gebruik van ICT-hulpmiddelen.
Wat leer je?
In de opleiding Junior business assistant leer je werkzaamheden uitvoeren in een ondersteunende, dienstverlenende en servicegerichte omgeving. Je leert hoe je bezoekers ontvangt en (telefoon)gesprekken afhandelt. Ook leer je administratieve gegevens verwerken en een agenda en reserveringssysteem beheren. Naast ondersteunende werkzaamheden leer je in de opleiding ook facilitaire en logistieke werkzaamheden uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn de post verzorgen en goederen in ontvangst nemen.
Vakken
In de opleiding Junior business assistant krijg je beroepsgerichte vakken. Hierin komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
- Omgang met bezoekers/klanten
- Invoeren en controleren van financiële gegevens
- Administratieve kennis
- Correspondentie
- Voorraadbeheer
- Facilitaire werkzaamheden zoals klaarzetten van ruimtes of materialen en het oplossen van kleine storingen.
- Microsoft Office
Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je eigen ontwikkeling en het halen van je diploma.
Keuzedelen
Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.
Voorbeelden zijn:
- Ondernemerschap
- Duurzaamheid
- Buitenlandse taal
De keuze is aan jou!
Leeromgeving
Wat wij belangrijk vinden is dat jij je thuis voelt op school! We zijn best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw met docenten die je kennen.
Leren doen we vooral door te doen; we werken veel samen met bedrijven en organisaties uit de regio. Zo kun je rekenen op dynamische lessen met soms ook gastlessen van mensen uit het bedrijfsleven of maatschappelijke organisaties. Ook werk je aan echte studieopdrachten voor opdrachtgevers buiten de school. Op deze manier maken we leren bij het Da Vinci College leuker en stimuleren wij jou het beste uit jezelf te halen!
Stage
Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Daarom loop je stage tijdens je bol-opleiding. Je doet praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Door te werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep.
We bereiden je op school goed voor op je stage. Ook helpen we je bij het vinden van een stageplaats. Je praktijkbegeleider op school bezoekt je ook op je stageplek. Bij het bedrijf waar je werkt neemt de praktijkopleider je onder zijn hoede. Hij heeft ook regelmatig contact met je begeleider op school. Samen werken jullie aan je vakmanschap, een succesvolle stage en het behalen van je diploma.
begeleiding
Tijdens je opleiding word je intensief begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt.
Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!
Iets voor jou?
Jij vindt het leuk om anderen te helpen en om dingen te regelen. Je houdt van afwisseling in je werk en je werkt netjes en gestructureerd. Je hebt veel contact met mensen. Het is dan ook belangrijk dat je sociaal, communicatief vaardig en klantvriendelijk bent. Ook moet je goed kunnen samenwerken. Daarnaast ben je handig met de computer en met cijfers.
Dit zijn je opties na je opleiding
Werken
Na de opleiding Junior business assistant kun je gaan werken bij mkb-bedrijven, grote bedrijven, instellingen en gemeentes. Maar ook voor een ZZP-er of vereniging.
Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.
Studeren
Liever nog even studeren? Na de opleiding Junior business assistant kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 3 of 4.
Praktische informatie
Startdatum
Startdatum: fseptember 2023 (vanaf september 2023 instroom het hele jaar door)
Toelating
Heb jij…
- een diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg;
- een diploma entreeopleiding;
- of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo,
dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!
Lees hier meer over toelating.
Kosten
In deze opleiding maak je de volgende kosten:
- Lesgeld
Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld - Boekengeld en ander lesmateriaal
Bekijk de kosten

Deze opleiding wordt het!
Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!
Misschien is dit ook iets voor jou!
KOM LANGS!
Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.