Terug naar het overzicht

Business & Veiligheid

Leidinggevende team/afdeling/project

De opleiding in het kort

professions-man-office-1 HET BEROEP

Jij kunt goed met mensen overweg en hebt de touwtjes graag in handen! Als leidinggevende van een team, afdeling en/of project geef je direct leiding aan tien tot twintig medewerkers. Je vertelt je team welke werkzaamheden zij die dag gaan uitvoeren. Vaak werk je zelf ook mee. Je stuurt medewerkers aan en coacht hen. Ook houd je in de gaten of de planning en doelen worden gehaald en of de kosten niet overschreden worden. Daarnaast zorg je ervoor dat iedereen goed functioneert en prettig en veilig werkt. Met je opdrachtgever bespreek je welke nieuwe projecten je op moet starten. Vervolgens begeleid je deze projecten. Het inwerken van nieuwe collega’s hoort ook bij jouw werkzaamheden.

 

school-teacher Wat leer je?

Jij hebt een vakopleiding op niveau 3 afgerond en hebt de ambitie om leiding te geven. In de éénjarige opleiding Leidinggevende team/afdeling/project leer je wat leidinggeven is en hoe je dat op jouw manier kunt aanpakken. Je gaat met verschillende onderwerpen en thema’s aan de slag:

  • Plan- en projectmatig werken
  • Leren toepassen van verschillende leiderschapsstijlen
  • Efficiënt en daadkrachtig leiden
  • Omgaan met lastige situaties en groepsdynamiek
  • Coachen, begeleiden en delegeren
  • Inspireren en motiveren
  • Helder communiceren, luisteren en feedback geven
  • Personeelsbeleid, selectie en werving

school-test-results Vakken

De volgende vakken/thema’s komen tijdens de opleiding aanbod:

  • Leidinggeven
  • Personeelsmanagement
  • Managementtechnieken
  • Keuzedelen
  • Projecten

Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je eigen ontwikkeling en het halen van je diploma.

user-question Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

  • Ondernemerschap
  • Persoonlijk profileren
  • Voorbereiding hbo

De keuze is aan jou!

school-building Leeromgeving

Wat wij belangrijk vinden is dat jij je thuis voelt op school! We zijn best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw. Heel kleinschalig en met docenten die je kennen.

Leren doen we vooral door te doen; we werken veel samen met bedrijven en organisaties uit de regio. Zo kun je rekenen op dynamische lessen met soms ook gastlessen van mensen uit het bedrijfsleven of maatschappelijke organisaties. Ook werk je aan echte studieopdrachten voor opdrachtgevers buiten de school. Op deze manier maken we leren bij het Da Vinci College leuker en stimuleren wij jou het beste uit jezelf te halen!

office-outdoors Stage

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Daarom loop je tijdens de eenjarige bol-opleiding Leidinggevende team/afdeling/project vanaf blok twee, twee dagen in de week stage. Je doet praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Door te werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep.

We bereiden je op school goed voor op je stage. Ook helpen we je bij het vinden van een stageplaats. Je praktijkbegeleider op school bezoekt je ook op je stageplek. Bij het bedrijf waar je werkt neemt de praktijkopleider je onder zijn hoede. Hij heeft ook regelmatig contact met je begeleider op school. Samen werken jullie aan je vakmanschap, een succesvolle stage en het behalen van je diploma.

Je kunt ook voor een bbl-opleiding kiezen. Dan ga je minder naar school en leer je vooral in de praktijk, met een betaalde baan.

BEKIJK BBL-OPLEIDING

conversation-speak begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

single-neutral-actions-heart Iets voor jou?

Jij kunt goed met mensen overweg en bent in staat om ze aan te sturen. Je bent sociaal, communicatief vaardig en kunt goed luisteren. Je bent een kei in plannen en organiseren en houdt het gewenste resultaat in het oog. Ook durf je beslissingen te nemen en verantwoordelijkheid te dragen. Zijn er knelpunten, dan ruim jij deze uit de weg met creatieve en passende oplossingen.

Dit vinden onze studenten

Het is best een pittige studie maar ik hou wel van een uitdaging. Ik heb eerst een creatieve mbo 3 opleiding gedaan en hiermee kan ik straks als projectleider aan de slag.

Student

Dit zijn je opties na je opleiding

school-bag Studeren

Liever nog even studeren? Met het diploma Leidinggevende team/afdeling/project op zak kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Opleidingen die goed aansluiten zijn: Integrale Veiligheidskunde, Bedrijfskunde of diverse Management opleidingen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hbo-opleiding in een hele andere richting.

office-outdoors Werken

Na de opleiding Leidinggevende team/afdeling/project kun je aan de slag bij bedrijven in verschillende sectoren.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Praktische informatie

plane-take-off Startdatum

Na elk blok kun je starten met deze opleiding. De startmomenten gedurende het jaar zijn eind augustus, halverwege november, begin februari en in april.

check-double Toelating

Voor de specialistenopleiding Leidinggevende team/afdeling/project heb je een diploma van een mbo-opleiding niveau 3 of 4 nodig.

Lees hier meer over toelating.

information-desk-question-help Bol of bbl

Deze opleiding bieden we op twee manieren aan: bol of bbl.

  • bol: bol is de afkorting van beroepsopleidende leerweg, een combinatie van leren en stage. Je volgt vooral lessen op school en loopt daarnaast één of meerdere periodes per jaar stage bij een leerbedrijf.
  • bbl: als bbl-student heb je een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf en leer je in de praktijk. Daarnaast ga je elke week één of twee dagen/dagdelen naar school.

Het diploma van een bol en bbl-opleiding is hetzelfde. De belangrijkste vraag is dus: wat past het beste bij jou?

Bekijk hier de bbl variant

money-wallet-1 Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

  • Lesgeld
    Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
  • Boekengeld en ander lesmateriaal
    Bekijk de kosten
  • Financieel reglement
    Het Financieel reglement is bedoeld om onze studenten zo veel mogelijk informatie te geven over de kosten die een opleiding bij het Da Vinci College met zich meebrengt. We lichten een aantal zaken toe en verwijzen studenten naar belangrijke sites van andere instanties.

list-numbers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

RETAILMANAGER

Business & veiligheid > Commercie & Retail

Check opleiding

ONDERNEMER HANDEL

Business & veiligheid > Commercie & Retail

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.