Terug naar overzicht Commercie & Ondernemen

Medewerker marketing & communication

Ben jij communicatief sterk en kun je goed organiseren? Vind je het leuk om bij te dragen aan de vergroting van de naamsbekendheid en het succes van bedrijven? Heb je originele ideeën en spreek je je talen? Dan is de opleiding Medewerker marketing & communication jouw route naar een boeiende baan.
Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25148
Startmoment(en): september
Het beroep

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf of marketingbureau waar je gaat werken, combineer je de vakgebieden marketing, communicatie en evenementen. Je bent betrokken bij het maken van ondernemings- en marketingplannen en bij het uitvoeren van commerciële activiteiten. Je bedenkt samen met de verkoopafdeling, commerciële acties en werkt ze uit. Je voert marktonderzoeken uit en probeert klanten te interesseren voor producten of diensten van de organisatie. Ook Pr-campagnes en evenementen kunnen tot je taken behoren, evenals het schrijven en redigeren van teksten en artikelen. Ook informeer je de pers over de activiteiten van de organisatie.

Toelatingseisen

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2 & 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding bestaat uit twee opleidingen. Het betreft de opleiding Marketing medewerker en Assistent communicatie medewerker. De totale opleiding duurt drie jaar en heb je twee diploma's.

Stage
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

De algemene vakken zijn: Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.

Daarnaast krijg je de volgende vakken:

 • Marketing
 • Communicatie
 • Marktonderzoek
 • E-Commerce
 • Keuze voor Spaans of Duits.
Vervolg

Hbo - Commerciële Economie, Bedrijfseconomie, Journalistiek, Communicatie, Small Business en Retail Management, Sportmarketing, en vele andere hbo opleidingen behorend tot faculteit Economie of Communicatie.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan