Terug naar overzicht Administratieve beroepen niveau 2

Medewerker (financiële) administratie

Als Medewerker (financiële) administratie ben je nauwkeurig en accuraat, werkt graag met cijfers en kunt goed met mensen overweg. Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk mensen te helpen met de financiële administratie, de post en het archief. Dan is deze opleiding jouw keuze.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 2
Duur: 2 jaar
Crebonummer: 25149
Startmoment(en): 1 september en 1 februari, bij voldoende aanmeldingen
Het beroep
Lees pagina voor

Een Medewerker (financiële) administratie ondersteunt collega’s met zowel secretarieel als financieel administratieve werkzaamheden. Bij secretariële werkzaamheden kun je denken aan het afhandelen van zowel schriftelijke als mondelinge berichten, het actueel houden van het archief, ondersteunen bij postverwerking en mailings, poststukken en goederen in ontvangst nemen, bezoekers ontvangen en de telefoon bedienen. Voorbeelden van financieel administratieve werkzaamheden zijn: boekingstukken ordenen, berekeningen uitvoeren, gegevens in een geautomatiseerd systeem invoeren en formulieren zoals telefoonmemo’s en pakbonnen invullen.

Klik hier om te kijken wat de kans op werk is voor deze opleiding
Toelatingseisen
Lees pagina voor
 • Diploma vmbo basis/kader
 • Diploma Entree
Over de opleiding
Lees pagina voor

Na een algemeen jaar, waarin je de kneepjes van het administratieve vak leert, volg je de specialisatie  Bedrijfsadministratie. Je leert onder wat een debiteuren- en crediteurenadministratie inhoudt. Daarnaast ontwikkel je kennis en vaardigheden op het gebied van  computerboekhouden en facilitaire ondersteuning. Ook leer je om te gaan met moderne kantoorapparatuur en maakt kennis met de  softwarepakketten in je vakgebied. Een deel van de opleiding bestaat uit een kantoorsimulatie of een leerbedrijf.

Doordat een deel van het programma samenvalt de opleiding Medewerker secretariaat & receptie ben je ook op dat vakgebied inzetbaar. Op die manier ben je breed opgeleid en klaar voor de arbeidsmarkt.

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol opleiding ga je praktijkervaring opdoen in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je stagebegeleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt jou op het werk. Hij heeft contact met je docent die je ook bezoekt tijdens de stage. Je mentor begeleidt je op school en tijdens de stage en helpt je om keuzes binnen jouw schoolloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voor dat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van jouw diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het behalen van je diploma. Daarnaast krijg je de volgende vakken:

 • administratieve kennis;
 • boekhouden;
 • Microsoft Office.
Vervolg
Lees pagina voor

Na het behalen van je diploma ben je klaar voor de arbeidsmarkt. Kun je aan de slag op de administratie van een bedrijf of bij een administratiekantoor. De taken kunnen zijn voorraadbeheer, urenregistratie, voor- en nacalculatie en de debiteuren- en crediteurenadministratie.

Wil je liever verder leren? Dan kun je doorstromen naar de opleiding Financieel administratief medewerker niveau 3.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers
Adres

Mollenburgseweg 82

4205 NB Gorinchem

Adres

Perzikstraat 7a

4261 KC Wijk en Aalburg

Adres

Laurensvliet 2R
Loc@
3331 HW Zwijndrecht

Adres

Leerparkpromenade 100
(TomTom: Maria Montessorilaan)
3312 KW Dordrecht

Adres

Dierensteinweg 4c

2991 XJ Barendrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons