Terug naar overzicht Junior Business Support niveau 2

Medewerker (financiële) administratie

Als Medewerker (financiële) administratie ben je nauwkeurig en accuraat, je werkt graag met cijfers en kunt goed met mensen overweg. Je bent communicatief vaardig en vindt het leuk mensen te helpen met de financiële administratie, de post en het archief. Dan is de opleiding Medewerker (financiële) administratie jouw keuze. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 2
Duur: 1,5 jaar
Crebonummer: 25149
Startmoment(en): september en februari
Het beroep

Een Medewerker (financiële) administratie ondersteunt collega’s met zowel secretarieel als financieel administratieve werkzaamheden. Bij secretariële werkzaamheden kun je denken aan het afhandelen van zowel schriftelijke als mondelinge berichten, het actueel houden van het archief, ondersteunen bij postverwerking en mailings, poststukken en goederen in ontvangst nemen, bezoekers ontvangen en de telefoon bedienen. Voorbeelden van financieel administratieve werkzaamheden zijn: boekingsstukken ordenen, berekeningen uitvoeren, gegevens in een geautomatiseerd systeem invoeren en formulieren zoals telefoonmemo’s en pakbonnen invullen.

Toelatingseisen

 • diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma entreeopleiding
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

Na een algemeen jaar, waarin je de kneepjes van het administratieve vak leert, volg je de specialisatie Bedrijfsadministratie. Je leert onder wat een debiteuren- en crediteurenadministratie inhoudt. Daarnaast ontwikkel je kennis en vaardigheden op het gebied van computerboekhouden en facilitaire ondersteuning. Ook leer je om te gaan met moderne kantoorapparatuur en maakt kennis met de softwarepakketten in je vakgebied. Een deel van de opleiding bestaat uit een kantoorsimulatie of een leerbedrijf.

Doordat een deel van het programma samenvalt de opleiding Medewerker secretariaat & receptie ben je ook op dat vakgebied inzetbaar. Op die manier ben je breed opgeleid en klaar voor de arbeidsmarkt.

De opleiding is ook in een bbl variant te volgen

Stage
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het behalen van je diploma. Daarnaast krijg je de volgende vakken:

 • Administratieve kennis
 • Boekhouden
 • Microsoft Office
Vervolg

Na het behalen van je diploma ben je klaar voor de arbeidsmarkt. Kun je aan de slag op de administratie van een bedrijf of bij een administratiekantoor. De taken kunnen zijn voorraadbeheer, urenregistratie, voor- en nacalculatie en de debiteuren- en crediteurenadministratie.

Wil je liever verder leren? Dan kun je doorstromen naar de opleiding Financieel administratief medewerker niveau 3.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan