Terug naar overzicht Finance & Management Support

Financieel administratief medewerker

Ben je nauwkeurig, zelfstandig en vind je het leuk om met boekhoudprogramma's te werken? Kun je daarnaast gemakkelijk communiceren? Dan is de opleiding Financieel administratief medewerker iets voor jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 3
Duur: 2,5 jaar
Crebonummer: 25139
Startmoment(en): september
februari (bij voldoende aanmeldingen)
Het beroep
Lees pagina voor

De Financieel administratief medewerker is werkzaam op de administratie van een bedrijf of instelling. De werkzaamheden zijn vooral gericht op het bijwerken van de dagboeken, het bijwerken van de subadministraties en het voeren van kwantiteitenregistraties. Daarnaast is de Financieel administratief medewerker betrokken bij het creditmanagement en verricht hij ook administratieve taken die niet per se financieel van aard zijn. 

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past.

Tijdens de opleiding leer je hoe je een financiële administratie bijhoudt. Ook leer je inkoopfacturen controleren en goedkeuren en je leert facturen op te stellen. Het meeste werk voer je uit op de computer dus je leert ook hoe je dat moet doen. Naast de theorie leer je ook vaardigheden zoals communiceren, samenwerken, presenteren. Deze vaardigheden zijn belangrijk als je straks als financieel medewerker aan de slag gaat. 

De opleiding is ook in een bbl variant te volgen

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Tijdens de opleiding werk je aan een stevig cijfermatig inzicht, een belangrijke basis voor dit beroep. Daarnaast leer je met behulp van diverse computerprogramma's dagboeken te beheren en een debiteuren- en crediteurenadministratie te voeren. Ook leer je financiële gegevens te ordenen en te analyseren. Daarnaast leer je ook te werken met een uren- en kwantiteiten administratie en leer je hoe je optimaal met klanten en collega’s kunt communiceren.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma. Op school volg je daarnaast lessen in ICT, bedrijfsadministratie en bedrijfseconomie.

Je kunt ook nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren of te verbreden. 

Vervolg
Lees pagina voor

Je kunt na deze opleiding solliciteren naar een functie in de financiële administratie of doorleren voor een kwalificatie op niveau 4.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan