Luisterlijn

Da Vinci Luisterlijn

Da Vinci Luisterlijn

Bij de Da Vinci Luisterlijn kun je terecht voor een praatje met een medestudent. Zeker in deze tijd hebben we het allemaal wel eens moeilijk. Het kan dan heel prettig zijn om je hart te luchten bij een leeftijdsgenoot, geheel anoniem. De studenten die de telefoonlijn bemannen delen hun eigen ervaringen en als je zou willen kunnen ze je doorverwijzen naar een professional. Een appje sturen kan ook, wat jij prettig vindt. Wij zitten voor jou klaar!

Van studenten voor studenten

Van studenten voor studenten

Het idee is mede ontstaan bij Da Vinci studenten Rosa en Angela, die tevens in de Jongerenraad Dordrecht zitten. Zij vertellen: ‘Wij steken graag de handen uit de mouwen als het gaat om het helpen van leeftijdsgenoten. Zeker nu bekend is dat veel jongeren last hebben van de langdurige coronamaatregelen’. Het Da Vinci College biedt in deze tijd al extra begeleiding aan haar studenten, de luisterlijn sluit hier goed op aan.

Da Vinci Luisterlijn in beeld
TikTok
Da Vinci Luisterlijn in beeld
In de media

In de media

www.ad.nl (28-05-2021)
Dordrecht Maggezien (29-03-2021
www.dordtcentraal.nl (08-03-2021)
www.ad.nl (25-02-2021)
www.bndestem.nl (25-02-2021)
www.dordtcentraal.nl (24-02-2021)
www.profielactueel.nl (24-02-2021)

Luisterlijn-tiktok
Studeren tijdens corona

Studeren tijdens corona

Studeren terwijl er corona-maatregelen gelden is pittig. Helemaal bij een mbo opleiding. Want je leert door te doen. En hoe ‘doe’ je dingen als het vooral via de laptop moet? Je volgt je praktijklessen op school, maar theorielessen ook nog deels thuis via je laptop. Samen werken studenten en docenten er hard aan om ondanks de corona-maatregelen een goede invulling te geven aan het onderwijs. Op deze pagina vind je informatie over hoe we dit doen.

Contact

Contact

Wil je meer weten neem dan contact op met projectleider Parel van der Plas via luisterlijn@davinci.nl