Terug naar het overzicht

Techniek • Branchegerichte opleiding

Voorprogramma AD-Engineering

Als gevolg van de energietransitie zijn er steeds meer geschoolde engineers/vakmensen nodig in techniek, terwijl er steeds minder instroom in de branche is vanuit het initiële onderwijs. Het scholingsprogramma richt zich op het opdoen van gerichte theorie- en praktijkkennis binnen de engineering. Het is mogelijk om via de zij-instroomroute de techniek sector in te stappen na het volgen van het voorprogramma AD-Engineering.

Het voorprogramma wordt aangeboden vanuit de Duurzaamheidsfabriek in samenwerking met het Da Vinci College en de Hogeschool Rotterdam.

Informatie

content-pencil-write Inhoud product

Voorprogramma AD-Engineering bestaat uit zowel theorie- als praktijkvakken gericht op wiskunde, natuurkunde, scheikunde en technische vaardigheden. Na het volgen van dit programma zijn medewerkers met affiniteit voor techniek beter voorbereid op een vervolgstap richting AD-Engineering en hebben meer inzicht in hun technische capaciteiten gericht op hun persoonlijke carrière pad.

educative-toys-alphabet Programma

Wiskunde:
Rekenen, machten, haakjes, breuken (met letters), formules en grafieken, lijnen, tweedegraadsfuncties, breuken (van functies), machtsfuncties, exponentiële en logaritmische functies, goniometrie.

Natuurkunde:
Meten en verwerken, automatisering, vectoren, krachten, energie, snelheid en beweging, elektriciteit, golven, straling en atomen.

Scheikunde:
Atomen, moleculen en bindingen, namen en formules van stoffen, mengsels scheiden, reacties, chemisch rekenen, koolstofchemie, kunststoffen, zuren en basen, redoxreacties, duurzame chemie.

Technische vaardigheden:
Tekening lezen, materialen, modelleren en 3D printen, programmeren, schakelingen maken, methodisch ontwerpen.

Literatuur:
Basisvaardigheden wiskunde
Basisvaardigheden toegepaste natuurkunde
Basisvaardigheden toegepast scheikunde

school-test-results Resultaat van de opleiding

Na het afronden van het programma is uw medewerker voldoende voorbereid op de AD-Engineering opleiding. De medewerker heeft het technische inzicht om vervolgstappen of – werkzaamheden te kunnen uitvoeren in een technische werkomgeving.

Het bewijs van deelname wordt uitgegeven door de Hogeschool Rotterdam.

Meld je aan

Na aanmelding nemen wij contact met je op.

Aanmelden

messages-people-user-check Voor wie

Werknemers, bij voorkeur met een afgeronde havo of mbo 4 opleiding, met of zonder relevante technische engineeringskennis of een technische vooropleiding.

Toelatingeisen
Bij voorkeur een afgeronde havo of mbo 4 opleiding. Opleidingsrichting is niet van belang.

 

money-bag-dollar Investering

All-in prijs per deelnemer exclusief btw* 2.775,-
*Duurzaamheidsfabriek is btw-plichtig.

calendar-3 Duur en lestijden

Startdatum*: 1 maart 2024
Duur: 16 weken
Dagdeel: vrijdag (hele dag)
*bij voldoende deelnemers