Terug naar het overzicht

Algemeen • Mbo-certificaat

MBO Certificaat Digitale vaardigheden Basis

Mbo-certificaat K0022

Centraal in het keuzedeel staan de kennis, vaardigheden en competenties die de deelnemer nodig heeft bij de uitoefening van zijn of haar beroep ongeacht het softwarepakket, de vorm van verwerking en werkwijze. Wij hebben te maken met een informatiesamenleving waarin er een toevloed is aan digitale informatie en data, op een grote diversiteit aan devices en waarbij werknemers steeds meer inzicht moeten hebben in de koppeling tussen systemen, het op juiste wijze verspreiden van informatie en de verantwoording voor toekomstige juiste bewaring. Alle informatie en communicatie wordt immers verspreid door en vindt plaats met behulp van systemen. Dit betekent dat niet alleen kennis over het systeem aanwezig moet zijn, maar dat ook een keuze moet worden gemaakt voor een vorm waarin digitaal wordt gecommuniceerd en de wijze waarop de werknemer te werk gaat. Tot slot moet er inzicht zijn in hoe effectief men ICT in kan zetten bij zijn beroep.

Informatie

calendar-clock Duur en lestijden

Dit gecertificeerd keuzedeel wordt aangeboden in 5 weken. Elke week wordt een dagdeel van vier lesuren verzorgd. Hierna volgt het examen op school.

Startdatum en lestijden: Medio oktober

messages-people-user-check Voor wie

Dit MBO certificaat is bestemd voor iedereen die werkzaam is op mbo niveau 2 en ten behoeve van het dagelijkse werk zijn/haar digitale vaardigheden wil verbeteren.

school-test-results Opzet en inhoud

In dit keuzedeel zijn de volgende onderdelen opgenomen:

  • Verzamelt informatie, gegevens en content
  • Produceert informatie en content
  • Beheert informatie en content

money-wallet-1 Investering

Dit mbo-certificaat vraagt een investering van 775,- per deelnemer inclusief lesmaterialen en vrij van BTW. We starten bij voldoende deelnemers.

check-badge Resultaat

Resultaat van deze scholing is een MBO certificaat (niveau 3). Dit MBO certificaat wordt landelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs. Na het doorlopen van het programma en praktijkopdrachten wordt een examen afgenomen. Na succesvolle examinering wordt het behaalde MBO certificaat ingeschreven in het diplomaregister van DUO en is het MBO certificaat officieel erkend in heel Nederland.

Na het behalen van dit mbo-certificaat Digitale Vaardigheden basis is er de mogelijkheid om deel te nemen aan het mbo-certificaat Digitale Vaardigheden gevorderd.

information-circle Meer weten of aanmelden?

Locatie:
De lessen en het examen vinden plaats op Leerparkpromenade 100 te Dordrecht.

Voor meer informatie kun je terecht bij het Da Vinci College via llo@davinci.nl.