Terug naar overzicht

Twan Beukers

Twan is student beveiliger én fotograaf!

Twan (20) is student Beveiliger 3 op het Da Vinci College en runt daarnaast ook nog eens een eigen bedrijf. Als freelance fotograaf en journalist maakt Twan de mooiste foto’s en schrijft hij spannende artikelen voor de media. We waren benieuwd naar hoe Twan zijn studie en bedrijf combineert en stelden de actieve student een aantal vragen.

Twan, hoe ben je begonnen met je bedrijf?

“In 2019 ben ik begonnen met fotograferen, om uit te proberen of ik het wat vond. Hoe vaker ik ging fotograferen hoe leuker ik het begon te vinden. De eerste 2 jaar fotografeerde ik vooral natuur en dieren. Nu lever ik ook foto’s aan de krant en media, zo heeft bijvoorbeeld 112Vandaag al beelden van mij overgenomen. Ik ben momenteel fotojournalist en freelance fotograaf, dit houdt in dat ik dus schrijf en fotografeer voor onder andere de krant en andere nieuwssites, maar ook schrijf op mijn eigen website (www.twanbeukersfotografie.com). Ik fotografeer nog steeds natuur, dieren en objecten als hobby! Foto’s daarvan plaats ik op Instagram (@twanbeukersfotografie) en op Facebook.”

Wat wil je bereiken?

“Naast mijn huidige baan als beveiliger wil ik in de toekomst een aantal dagen in de week als journalist/fotograaf gaan werken. Daarnaast wil ik mensen ook laten genieten van de plaatjes die ik schiet als natuur-, dier- en objectfotograaf. Mijn quote luidt dan ook als volgt: 𝘉𝘦𝘤𝘢𝘶𝘴𝘦 𝘦𝘷𝘦𝘳𝘺 𝘱𝘪𝘤𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘵𝘦𝘭𝘭𝘴 𝘢 𝘴𝘵𝘰𝘳𝘺.”

Welke opleiding volg je en hoe bevalt het?

“Ik volg momenteel de opleiding  ‘Beveiliger 3’ . Ik heb deze opleiding gekozen omdat dit goed aansloot op mijn vorige opleiding. Hiermee kan ik in de toekomst meer bereiken in de beveiliging, maar ook als ik bijvoorbeeld de overstap zou willen maken naar Politie of Koninklijke Marechaussee.”

Hoe ervaar je het hebben van een bedrijf naast je opleiding?

“Ik vind het hebben van een eigen bedrijf naast mijn opleiding/werk erg leuk en uitdagend. Dit motiveert mij om door te blijven gaan en te blijven leren. Soms zijn het wel lange dagen, maar dat vind ik niet zo erg omdat ik hiermee bouw aan mijn toekomst.”

Wat wil je na je opleiding bereiken?

“Ik wil naast mijn baan als beveiliger (wat ik een erg leuk beroep vind), mijn passie voor fotografie en journalistiek blijven volgen. Ik hoop in de komende jaren veel te leren en te groeien in zowel de beveiliging als mijn eigen bedrijf. Wat de toekomst gaat brengen weet niemand, maar één ding weet ik zeker: ik wil uitgroeien tot een goede journalist en fotograaf, omdat ik dit ontzettend leuk vind om te doen.”

Ze zeggen altijd dat je je hart moet volgen, en dat doe ik dus zeker! #nietdromenmaardoen