Terug naar overzicht

Student Maatschappelijke Zorg wint eigen videoclip bij talentenshow

Teresa (21) deed mee aan een talentenshow in haar oude woonplaats Den Bosch. Ze werd eerste en won daarmee de opname van een professionele videoclip voor haar zelf geschreven song Good Vibes. De student Maatschappelijke Zorg wil door met muziek maken, maar zet daar zeker haar passie voor de zorg niet voor opzij. “Ik wil van kleins af aan al de zorg in. Zingen is super leuk, maar ik haal zoveel voldoening uit mijn opleiding en werk.”

Winnaar talentenjacht
Inmiddels woont Teresa al weer een tijd in Alblasserdam, maar toen ze lucht kreeg van een talentenshow in haar voormalige thuishonk Den Bosch, gaf ze zich meteen op. ‘UR-Talent’ is een talentenjacht voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar met muzikaal talent. “In verband met de coronamaatregelen was de auditie online. Toen ik door was naar de halve finale mochten we het podium op.” De vier overgebleven deelnemers kregen voor de finale de opdracht een eigen lied te schrijven. “Het was mijn eerste keer dus dat was best lastig. Maar het is allemaal goed gekomen en ik ben tevreden met wat ik heb neergezet. Ik heb zelfs gewonnen!” Met deze eerste plek won Teresa een videoclip-opname door Ryba Productions.

Good Vibes
Het lied dat Teresa schreef is ‘Good Vibes’. Teresa vertelt: “Wat ik heel graag in mijn liedje naar voren wilde laten komen is positiviteit. Ik zing ook dat er moeilijke tijden zijn geweest. Maar ik heb daar zoveel van geleerd dat ik het nu juist kan omzetten in het positieve. Ik wil me focussen op de goede dingen.”

Passie voor zorg boven muziek
Teresa wil in de toekomst graag verder met muziek maken. Ze begint met het coveren van bestaande nummers op YouTube. “In het vervolg zou ik ook nog wel zelf meer muziek willen schrijven”, vertelt de niveau 4 student Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Máár haar passie voor zorg zet Teresa hier zeker niet voor opzij. “Ik heb altijd al geroepen dat ik iets in de zorg wilde doen. Ik ben van kleins af aan bezig met mensen helpen, bijvoorbeeld met mijn oma de afwas of samen leuke dingen doen. Zingen is ook zeker leuk, maar ik haal zoveel voldoening uit mijn opleiding en uit het werk dat ik daar wel echt de focus op wil leggen.”

Zang en zorg combineren
Bovendien zijn haar passie voor zingen en zorg heel goed te combineren, vertelt Teresa. “Ik werk nu met dementerende ouderen die soms al best wel in hun eigen wereldje zitten. Ik merk dat muziek altijd wel een raakvlak is. Als je gaat zingen zie je ze helemaal opbloeien. Terwijl ze nooit meer praten gaan ze dansen en -meezingen. Dat is toch mooi?” Op stage hebben ze al gevraagd of Teresa een keer wil optreden. “Dat vind ik nog een beetje spannend, haha. Misschien dat dat ooit nog komt, want het lijkt me wel erg leuk.”

Wij wensen Teresa veel succes met haar toekomstplannen!

Teresa
Opleiding: Maatschappelijke Zorg