Terug naar overzicht

Tine Timmer

Stage in Barcelona

Hallo allemaal!

Stage Barcelona

Ik ben Tine Timmer, 18 jaar en volg de opleiding tandartsassistente op het Da Vinci college te Dordrecht. In het 2e leerjaar van mijn opleiding ben ik voor 3 maanden naar Barcelona geweest.

Stage in Barcelona

Na de zomervakantie zijn Anke Korevaar en ik vertrokken. Wij hebben in de zomervakantie dus veel moeten regelen! Voor tandartsassistenten was het niet zo gebruikelijk om een internationale stage te lopen, maar wij zagen het helemaal zitten.

Toen we aankwamen was het zonnig weer. We werden vlakbij ons appartement opgewacht door ons bemiddelingsbureau. Toen was het nog wel een stukje lopen met de zware koffers. We waren blij met ons appartement. We hadden een keuken en badkamer voor ons samen, een goede airconditioning etc. Helaas was het in november wel koud geworden en er was geen verwarming, dus moesten we ons warm aankleden. Na aankomst hebben we gelijk onze huur betaald. Wij kwamen aan in de avond dus we hebben gegeten op de Ramblas, onze koffers uitgepakt en toen zijn we gaan slapen want we waren erg moe van de reis!

Geen woord Spaans

De volgende dagen hebben we onze stages opgezocht om de weg te weten. We hebben de stad verkend, met de metro, trein, bus en te voet. We waren donderdagavond aangekomen en op maandag was onze eerste dag stage. In het begin waren we erg onder de indruk van alle uitzichten die we zagen en hebben we veel gedaan.

Spaanse les

We hadden allebei nog nooit een woord Spaans gehad. De tweede week van onze stage kregen we 8 weken lang 2 avonden in de week 2 uur Spaanse les. De Spaanse taal vond ik erg leuk! Op stage heb ik heel erg veel Spaans proberen te praten en merkte dat het me steeds beter af ging. In de tandartspraktijk waar ik heb stage gelopen werkte een Nederlandse tandarts met 2 Spaanse assistentes.
Hoewel het Spaanse leven mij heel erg goed beviel, miste ik natuurlijk ook wel een beetje de Nederlandse dingen. Vooral vrienden en familie die ik graag weer wilde zien, maar des te leuker was het toen ik weer terugkwam. Gelukkig hebben we veel leuke dingen gedaan en een drukke tijd gehad dat we er bijna niet bij stil konden staan. Het Nederlandse weer heb ik in ieder geval niet gemist!

Spanjaarden zijn hele behulpzame mensen en die echt de tijd willen nemen voor mensen. Dat merkte ik in eerste instantie in de tandartspraktijk maar ook op straat als we de weg niet wisten. We gingen bijna ieder weekend wel een avond op stap en we waren er al snel achter gekomen dat we gratis naar binnen konden door op de SHAZ list te staan. De clubs waren erg groot en dat was superleuk om mee te maken. We konden gaan winkelen wanneer we wilden, want alles zat bij ons in de buurt. We hebben zo ook een paar grote winkelcentrums opgezocht als La Maquinista, Diagonal Mar en L’Illa.

De stagedagen

De stagedagen vond ik wel best zwaar. Ik was 3 dagen in de week van 9.00 tot 21.00 van huis en dan moesten we zelf gelijk gaan koken terwijl we heel erg moe waren van het stagelopen. Daarna hadden we nog maar een hele korte avond. 2 dagen in de week moesten we ook op tijd zijn voor onze Spaans cursus. Zo vlogen de dagen voorbij, maar doordat alles in de buurt zat was ik ook veel op pad en dat vond ik ook heel erg leuk. Gelukkig had ik het naar mijn zin op mijn stage en deed ik ook erg mijn best. Als ik terugkijk, dan denk ik dat ik van mijn stage in het buitenland misschien wel meer heb kunnen leren dan wanneer ik in Nederland had stage gelopen. Ik moest hier meer moeite doen denk ik en dat is uiteindelijk ten goede gekomen en ik heb er veel geleerd.

Trots op wat ik heb gedaan

Ik denk erg veel terug aan het Spaanse leven en ik ben trots dat ik dit heb gedaan. Ik heb er geen moment spijt van gehad.
Het was een top ervaring die ik niet had willen missen, en ben ontzettend blij dat ik deze kans aangegrepen heb!

Tine Timmer
Da Vinci College
Opleiding: Tandartsassistent