Terug naar overzicht

Even voorstellen: de studentenraad

Een nieuw studiejaar, een nieuwe studentenraad. Deze enthousiaste leden zijn komend studiejaar hét aanspreekpunt voor alle studenten van het Da Vinci College. De studentenraad houdt zich bezig met projecten en heeft invloed op het schoolbeleid. Het adviseert, informeert en besluit over belangrijke onderwerpen die spelen op school. Het belangrijkste doel? De mening van de studenten laten horen en het onderwijs verbeteren. Maar wie zijn deze ‘volksvertegenwoordigers’ eigenlijk?

In deze blog stellen de leden zichzelf voor en beantwoorden ze onze bonusvragen.

“Hallo, mijn naam is Kevin, ik ben 22 jaar oud en ik volg momenteel de opleiding (Junior) accountmanager. Mijn functie binnen de studentenraad is, misschien ook logisch, die van penningmeester. De reden waarom ik bij de studentenraad ben gekomen is omdat ik voor mijn medestudenten een fijne, veilige omgeving wil creëren. In mijn vrije tijd houd ik van uitgaan met vrienden, shoppen en films kijken.”


Bonusvraag: wat is jouw favoriete boek?

“Ik heb niet één favoriet boek, maar ik ben wel helemaal weg van thrillers, historische en detective boeken.”

“Hoi, ik ben Evander en ik ben 20 jaar oud. Ik volg de Mediaredactie opleiding in Azzurro op het Leerpark en vervul de rol van secretaris bij de studentenraad. Ik ben bij de studentenraad gekomen omdat ik graag iets wil betekenen voor de studenten van Da Vinci. Het is namelijk belangrijk om te weten wat er speelt onder mijn medestudenten.”


Bonusvraag: hoe ziet een avondje chillen er voor jou uit?

“Naast mijn werkzaamheden vind ik het goed om te ontspannen en dat doe ik het liefst met een potje Fifa!” ⚽

“Mijn naam is Ralph, ik ben 16 jaar oud en studeer Mediavormgeving. Ik zit nu in het tweede jaar van mijn studie en ik ben sinds eind vorig jaar bij de studentenraad aangesloten. Ik wil mij inzetten om bepaalde conflicten, die zich afspelen binnen mijn opleiding, op te lossen omdat ik vond dat hiervoor te weinig actie werd ondernomen.”


Bonusvraag: waar ga jij graag op vakantie?

“Mijn favoriete vakantieland is Italië!”

“Ik ben Sander, 20 jaar oud en ik volg de opleiding Leidinggevende keuken. Dat is een niveau 4 opleiding. Anderhalf jaar geleden ben ik bij de studentenraad gegaan om, samen met de andere leden, iets te kunnen betekenen voor de studenten van deze school. Dit jaar mag ik mijn droom als voorzitter van deze studentenraad waar gaan maken!”


Bonusvraag: wat doe jij graag in het weekend?

“Ik ga graag met vrienden naar de mooiste stad van Nederland – Rotterdam – om de beest uit te hangen. ☺”

“Mijn naam is Floris, ik ben 16 jaar oud en studeer Mediamanagement. Ik zit in de studentenraad als algemeen lid en wil graag deze school, voor mijzelf en mijn medestudenten, een stukje leuker, veiliger en leerzamer maken.”


Bonusvraag: wat is jouw favoriete vakantiebestemming?

“Mijn favoriete vakantiebestemming is Londen, daar kom je namelijk achter iedere deur van de stad wel een andere cultuur tegen en dat vind ik geweldig!”

*Leuk nieuws: afgelopen maandag heeft ook Brandon zich aangesloten bij de studentenraad. We wensen Brandon en de rest van de leden veel succes en plezier!

Ben je enthousiast en wil je ook iets betekenen voor de school en je medestudenten? De studentenraad zoekt nog leden! Meld je hier vrijblijvend aan.

Wil je geen lid worden maar heb je wel vragen of ideeën? De studentenraad staat voor je klaar. Neem hier contact op.