Terug naar overzicht

Het verhaal achter de diploma's: Tony

Een stap richting toekomst

Tony, geboren in Syrië, is op zijn 14e met het gezin gevlucht naar Nederland. Het bekende traject volgde: asielzoekerscentrum, wachten op een verblijfsvergunning. Gelukkig werd het wachten beloond en konden ze eindelijk beginnen met hun leven op te bouwen in Nederland. Een stap richting toekomst.

Maar het leven in Nederland was voor de Syrische Tony een hele overstap. Aanpassen was het devies, maar hij voelde wel dat hij anders was dan de andere kinderen. Regelmatig werd hij doelwit van pesterijtjes. Maar juist door die pesterijtjes werd hij sterker en het motiveerde hem om hard te werken voor een mooie toekomst. Zijn grote voorbeeld daarbij was Elon Musk. Tony: “Die begon met niets, maar werd door hard werken beloond en kijk hem nu!”

Tony was al van jongs af aan bezig met computers en was daar ook heel handig in. Een opleiding in de ICT was daarom een voor de hand liggende keuze. En dat deze keuze niet verkeerd was, blijkt wel uit het feit dat hij, na een coronajaar zich volledig geconcentreerd te hebben op zijn opleiding, nu zijn diploma heeft voor de niveau 4 opleiding Software developer. En nog mooier: hij heeft een baan en gaat de opleiding HBO ICT volgen. Die mooie toekomst is weer een stapje dichterbij.

Tony Elia Mokhtar, 20 jaar
Opleiding:
Applicatieontwikkelaar niveau 4