Terug naar overzicht

Ambassadeur Marina Mesdaq

De juiste keuze maken

Even voorstellen

Hee Hee Mijn naam is Marina Mesdaq (23 jaar oud) tweedejaars student allround schoonheidsspecialiste niveau 4.

De juiste keuze maken

Ik zelf vond het altijd heel erg lastig om een opleiding te kiezen die echt bij mij paste. Door open dagen en informatie dagen te bezoeken had ik al snel een besluit genomen over de opleiding, maar de school is natuurlijk ook belangrijk.
Hoe weet je wanneer een school bij jou past? Precies! Als jij je er thuis voelt. Dat is het allerbelangrijkste waar je naar moet kijken. De afstand is voor mij geen probleem, 1 uur en 20 minuten reizen, als ik er maar met plezier naar toe kan gaan dat is belangrijk voor mij.

Mijn ervaring

Toen ik op het Da Vinci college begon vond ik het hartstikke leuk. We mochten al eerste praktijkles op elkaar gaan oefenen met het gezicht reinigen. Dit was ook heel erg spannend, omdat je ook niet iedereen zo goed kent in de klas. Dit zal in het begin eng zijn, maar geloof mij wij hebben een meiden klas en na een paar maanden ben je al zo hecht met elkaar dat eigenlijk de praktijklessen het allerleukste blijken te zijn.

Wat handige tips
  • Vraag op tijd een kluisje aan dan heb je die zeker. En dat is zeker nodig voor een opleiding zoals kapper en schoonheidsspecialiste met de praktijk spullen. (vanwege de coronamaatregelen is het waarschijnlijk niet mogelijk om aan het begin van het studiejaar een kluisje te huren)
  • Maak je huiswerk lekker op tijd meestal kan je die al maken in de les dan heb je genoeg vrije tijd voor jezelf.
  • Zorg ook dat je je pasje van school altijd bij je hebt want die heb je nodig om in te checken bij binnenkomst en natuurlijk voor je kluis: bewaar het in je portemonnee of nog handiger in je mobiele hoesje als je die hebt natuurlijk.

Dan zijn we nu aan het einde van mijn blog gekomen. Het is voor iedereen een moeilijke tijd door de corona, maar ik weet zeker dat jullie op het Da Vinci College een leuke tijd zullen beleven. Ik hoop dat jullie met veel plezier naar school kunnen gaan en natuurlijk heel veel leuke herinneringen kunnen opslaan. En niet te vergeten blijf altijd nieuwe kansen grijpen die je op het mbo tegenkomt zo kan je jezelf meer ontwikkelen.

Heel veel liefs Marina Mesdaq
Opleiding: Allround schoonheidsspecialiste niveau 4