Excelleren in je vak

Vakwedstrijden

Studenten van het Da Vinci College kunnen deelnemen aan vakwedstrijden. Ze werken samen met hun docent en eventueel het bedrijf waar ze werkzaam zijn, aan het verbeteren van hun vakskills. Dit heeft vanaf 2015 al ruim dertig keer tot een podiumplaats geleid.

Wedstrijden

De afgelopen jaren hebben onze studenten meegedaan aan de volgende wedstrijden:

  • Innovation Award: jaarlijkse wedstrijd voor een vernieuwende stage in regio Zuid Holland Zuid.
  • Landelijke verkiezing van de MBO ambassadeur
  • Debat wedstrijd: jaarlijkse debat wedstrijd voor mbo studenten.
  • AEHT Europese vakwedstrijden op gebied van horeca en toerisme
  • Skills Heroes: vakwedstrijden voor het mbo, georganiseerd door Worlds Skills Netherlands. Meer dan 50 beroepen doen mee. Voor enkele beroepen zijn er na de nationale finale ook internationale wedstrijden.

Meer over Skills Heroes

Bijna twintig opleidingen van het Da Vinci College doen jaarlijks mee aan de kwalificatiewedstrijden. Het is steeds weer spannend: wie haalt de finale en is het beste in zijn of haar vakgebied? Welke studenten deelnemen aan Skills Heroes wordt bepaald tijdens voorrondes, georganiseerd door de opleiding. Tijdens deze voorrondes werken studenten in een wedstrijd aan een opdracht die zowel vak- als persoonlijke skills test. Een jury bepaalt uiteindelijk wie het Da Vinci College gaat vertegenwoordigen tijdens de decentrale finales. Deze vinden in maart plaats op verschillende locaties in Nederland. De studenten nemen het hierin op tegen studenten van andere ROC’s. Ze worden uitgedaagd om op tijd te werken en om te gaan met onvoorziene omstandigheden. Er wordt bepaald wie de beste van Nederland is in zijn of haar vakgebied.