vakmanschap ten top

Excellentie

Bij het Da Vinci College kun je het beste uit jezelf halen. Je hebt de mogelijkheid om excellent te zijn. Naast de reguliere opleidingen zijn er ook programma’s waar je andere talenten kunt ontwikkelen en excellentie zichtbaar kunt maken. Meld je aan voor het ambassadeurproject, doe mee met een vakwedstrijd in jouw sector, ga op internationale stage of werk mee aan creatieve en innovatieve projecten.

Debatteam

Het Da Vinci College heeft als doel studenten uit te dagen om zoveel mogelijk uit zichzelf te laten halen. Sinds 2016 nemen we deel aan de landelijke debatwedstrijd voor mbo’ers. Het debatteam dat deelneemt aan de landelijke debatwedstrijd wordt gekozen uit de groep studenten die zich hebben opgegeven voor de cursus debatteren (ieder schooljaar kunnen studenten zich hiervoor aanmelden). De groep wordt getraind en begeleid door een oud-student die al een aantal jaar zijn eigen trainingsbureau heeft. Omdat je met debatteren werkt aan skills uit het 24th century pallet (luisteren, nadenken, je inleven in de ander, samenwerken en je mening geven), verleg je je grenzen en haal je meer uit jezelf.

TOPSPORT

Op het Da Vinci College kun je topsport combineren met een studie. We adviseren graag over welke opleidingen het best te combineren zijn met topsport. Daarnaast denken we mee over een flexibel onderwijsprogramma, waarbij er zo veel mogelijk rekening gehouden wordt met de trainingen en wedstrijden. De topsportcoördinator bij het Da Vinci College is Karin van der Sluis. Samen met jou zoekt zij naar de juiste balans en begeleiding.

TOPSPORTREGELING

VAKWEDSTRIJDEN

Da Vinci College biedt jou als student de mogelijkheid te excelleren. Deelnemen aan een vakwedstrijd is daar de uitgelezen manier voor. Je werkt onder druk en samen met een team, wat je de kans geeft beter te worden in je vak. Da Vinci College steekt veel energie in deelname aan vakwedstrijden, waarvan Skills Heroes er één is.

Met verschillende vakrichtingen wordt er meegedaan aan vakwedstrijden. Sinds 2015 hebben er een dertigtal studenten van Da Vinci College een podiumplaats bereikt. Hieronder een aantal voorbeelden.

 

VOORBEELDEN

SKILLS HEROES
Eén van de vak wedstrijden speciaal voor mbo’ers is ‘Skills Heroes’.

VERDIEPEN/ VERBREDEN VAN JE OPLEIDING

Ben jij iemand die graag verder kijkt dan binnen de kaders van je opleiding? Speciaal voor die studenten hebben we een ideeën- en inspiratiepunt. Meer leren, zodat je straks in een sollicitatieprocedure een streepje voor hebt. Je kunt hierbij denken aan deelname aan een training/workshop presenteren, debatteren, storytelling, feedback en teambuilding. Heb jij een concreet idee, deel dit dan met ons! Neem contact op met Sietske van Voorthuijsen: svanvoorthuijsen@davinci.nl of 06-20206957.

Iedere student komt in aanmerking voor een verbreding/verdieping van zijn of haar studie. Maar, aanvragen dienen wel aan één of meerdere criteria te voldoen:

  • Uitdagend, creatief en innovatief op het gebied van je persoonlijke en/of vak skills.
  • Verrassend; je komt in verrassende omgevingen/ maakt nieuwe contacten met bedrijfsleven.
  • Verzwarend ten opzichte van je opleiding; in tijd, onderwerp, inzet.
  • Grensverleggend: je werkt/ leert samen met studenten van verschillende opleidingen/sectoren.

Voorwaarde: je hebt goedkeuring van je slb’er.

Na afloop ontvang je een schriftelijk bewijs van deelname!