Leren op maat

Zelf de touwtjes in handen hebben tijdens jouw studieloopbaan, dat kan bij de opleidingen van Retail en Logistiek die werken volgens het Leren op maat principe. Met hulp van een coach bepaal jij je eigen leerroute. Waardoor je op eigen tempo en in eigen volgorde je opleiding doorloopt. Zo kan je makkelijk je opleiding versneld afronden als het je goed afgaat of wat vertragen als het even tegen zit.

Stamgroep
Alle studenten zitten in een vaste stamgroep, zo ben je dus altijd onderdeel van een groep. Samen open en sluit je de lesdag. Je lessen volg je in verschillende groepen afhankelijk van je eigen leerroute.

Structuur
Structuur is een belangrijke factor. Deze structuur wordt geboden door een vaste dagopbouw en doordat de vakken volgens dezelfde manier zijn opgezet, bv door instructiekaarten en cursusbeschrijvingen. Hierdoor heb jij vrijheid in de manier waarop je het vak volgt en die past bij jouw leerstijl.

Coaching
Je hebt minstens elke twee weken een gesprek met je coach om je leerroute te monitoren. Loop je nog op schema, moet er iets worden aangepast, heb je extra hulp nodig of wil je ergens versnellen? Je bespreekt het samen met je coach. Uiteraard is er ook ruimte voor individuele en persoonlijke gesprekken.

Starten wanneer jij wilt!
Doordat je je eigen leerroute bepaalt kun je ook starten met deze studie wanneer jij wilt. Of het nou op 1 december is of 1 april, je bepaalt ook je eigen startmoment.

Flexibele examinering
Elk week is er een examenmogelijkheid waar je in overleg met je coach voor op kan geven. Na het behalen van een “go” mag je het examen/toets maken. Het examineren vindt digitaal plaats via een school laptop of eigen device in een afgeschermd examenlokaal.