Terug naar overzicht

Nieuwe opleidingen in de Hoeksche Waard

Wie wil gaan werken in de zorg, het onderwijs of de kinderopvang, kan straks een nieuwe opleidingen in de Hoeksche Waard volgen. In samenwerking met lokale instellingen en organisaties start het Da Vinci College in september met drie nieuwe mbo-opleidingen in de regio. Doel is meer jongeren aantrekken en behouden voor de zorg- en welzijnssector. Wie geïnteresseerd is, kan zich het beste vóór 1 mei aanmelden.

Leerlingen van het voortgezet onderwijs die in de zorg, het onderwijs of de kinderopvang willen werken, kunnen straks een opleiding volgen in de buurt. In samenwerking met organisaties uit de regio start het ROC Da Vinci College in september drie nieuwe mbo-opleidingen in de Hoeksche Waard.

Hoeksche Waard – Doel is meer jongeren aantrekken en behouden in de regio voor de zorg- en welzijnssector. Wie geïnteresseerd is in een opleiding, kan zich het beste vóór 1 mei aanmelden via www.davinci.nl.
De afgelopen jaren zagen lokale organisaties als KiddieCare, CSG De Waard, De Hoeksche School , Kivido, Actief College en Yuverta Klaaswaal en de zorginstellingen van Thuis in de Kern (Alerimus, Careyn, Cavent, Heemzicht en Zorgwaard) veel jongeren vertrekken naar steden als Dordrecht of Rotterdam.
Studenten volgen daar hun opleiding en vinden er daarna vaak hun eerste baan. Samenwerking tussen lokale partijen en het Da Vinci College moet een impuls geven aan de personeelsaanwas in de Hoeksche Waard.

Lees verder