Terug naar het overzicht

Business

Junior accountmanager

De opleiding in het kort

HET BEROEP HET BEROEP

Jij legt en onderhoudt makkelijk contact en onderhandelen kun je als de beste! Als (Junior) accountmanager heb je een veelzijdige baan, waarin de klant centraal staat. Je onderhoudt contact met bestaande klanten en werft ook nieuwe klanten. Om advies te kunnen geven en tot verkoop te komen, verzamel je klant-, product-, en markt-informatie. Je stelt activiteiten- en accountplannen op en coördineert en evalueert deze. Voor een afspraak met een (potentiële) klant bereid je een verkoopgesprek voor. Je gaat op bezoek bij de klant of hebt telefonisch contact. Je stelt offertes op, onderhandelt met de klant en doet aan aftersales. Daarnaast houd je je bezig met promotieactiviteiten en signaleer en behandel je klachten.

Wat leer je? Wat leer je?

Tijdens de opleiding (Junior) accountmanager leer je informatie verzamelen over klanten, producten en de markt. Je leert verkoopplannen opstellen, verkoopgesprekken voeren, promotieactiviteiten uitvoeren en onderhandelen over de prijs. Ook leer je offertes opstellen, nazorg bieden en klanten tevreden houden. Het behandelen van klachten komt ook aan bod tijdens de opleiding.

Vakken Vakken

In de opleiding (Junior) accountmanager krijg je beroepsgerichte vakken zoals:

 • Ondernemerschap
 • Financieel
 • Accountmanagement
 • E-commerce
 • Projectleer
 • Juridisch

Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je eigen ontwikkeling en het halen van je diploma.

Keuzedelen Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

 • Ondernemerschap
 • Duurzaamheid
 • Buitenlandse taal
 • Voorbereiding hbo

De keuze is aan jou!

Leeromgeving Leeromgeving

Wat wij belangrijk vinden is dat jij je thuis voelt op school! We zijn best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw. Heel kleinschalig en met docenten die je kennen.

Leren doen we vooral door te doen; we werken veel samen met bedrijven en organisaties uit de regio. Zo kun je rekenen op dynamische lessen met soms ook gastlessen van mensen uit het bedrijfsleven of maatschappelijke organisaties. Ook werk je aan echte studieopdrachten voor opdrachtgevers buiten de school. Op deze manier maken we leren bij het Da Vinci College leuker en stimuleren wij jou het beste uit jezelf te halen!

Stage Stage

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Daarom loop je stage tijdens je bol-opleiding. Je doet praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Door te werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep.
We bereiden je op school goed voor op je stage. Ook helpen we je bij het vinden van een stageplaats. Je praktijkbegeleider op school bezoekt je ook op je stageplek. Bij het bedrijf waar je werkt neemt de praktijkopleider je onder zijn hoede. Hij heeft ook regelmatig contact met je begeleider op school. Samen werken jullie aan je vakmanschap, een succesvolle stage en het behalen van je diploma.

Stageperiodes
In de tweede helft van het eerste studiejaar start de lintstage (2 dagen stage per week). Deze loopt door tot aan het einde van het tweede studiejaar. In de tweede helft van het derde jaar is er een blokstage van 20 weken (5 dagen per week).

Je kunt ook voor een bbl-opleiding kiezen. Dan ga je minder naar school en leer je vooral in de praktijk, met een betaalde baan.

BEKIJK BBL-OPLEIDING

begeleiding begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

Iets voor jou? Iets voor jou?

Het is jouw doel om er achter te komen wat de klant precies wil en om een deal te sluiten. Op dit te kunnen bereiken is een open houding belangrijk. Ook moet je makkelijk contact met mensen kunnen maken en klantvriendelijk en commercieel ingesteld zijn. Het is ook belangrijk dat je er netjes en verzorgd uitziet en over een flinke portie overtuigingskracht beschikt. Jij hebt gevoel voor wat klanten belangrijk vinden en kunt ze haarfijn uitleggen waarom jouw product of dienst beter is dan dat van de concurrent.

Dit vinden onze studenten

Tijdens mijn stage ontdekte ik pas echt dat dit beroep bij mij past. Wat ik op school heb geleerd kon ik in de praktijk uitproberen.

Mustafa
Student

Dit zijn je opties na je opleiding

Werken Werken

Na de opleiding (Junior) accountmanager kun je aan de slag in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld in de groothandel, internationale handel, distributiesector of logistiek.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Studeren Studeren

Liever nog even studeren? Na het succesvol afronden van de opleiding (Junior) accountmanager kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Opleidingen die goed aansluiten zijn bijvoorbeeld: Commerciële Economie, Business Innovation, E-commerce Marketing & Sales en Ondernemerschap & Retail Management. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hbo-opleiding in een hele andere richting.

Praktische informatie

Startdatum Startdatum

Deze opleiding start jaarlijks in september.

Toelating Toelating

Heb jij…

 • een diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretisch leerweg;
 • een diploma mbo niveau 2 of 3;
 • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • of een havodiploma,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

Bol of bbl Bol of bbl

Deze opleiding bieden we op twee manieren aan: bol of bbl.

 • bol: bol is de afkorting van beroepsopleidende leerweg, een combinatie van leren en stage. Je volgt vooral lessen op school en loopt daarnaast één of meerdere periodes per jaar stage bij een leerbedrijf.
 • bbl: als bbl-student heb je een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf en leer je in de praktijk. Daarnaast ga je elke week één of twee dagen/dagdelen naar school.

Het diploma van een bol en bbl-opleiding is hetzelfde. De belangrijkste vraag is dus: wat past het beste bij jou?

Bekijk hier de bbl variant

Kosten Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten

Studie in cijfers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Ondernemer handel

Business > Commercie & retail

Check opleiding

Retail manager

Business > Commercie & retail

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.