Terug naar het overzicht

Business & veiligheid

Junior accountmanager

De opleiding in het kort

professions-man-office-1 HET BEROEP

Jij legt en onderhoudt makkelijk contact en onderhandelen kun je als de beste! Als (Junior) accountmanager heb je een veelzijdige baan, waarin de klant centraal staat. Je onderhoudt contact met bestaande klanten en werft ook nieuwe klanten. Om advies te kunnen geven en tot verkoop te komen, verzamel je klant-, product-, en markt-informatie. Je stelt activiteiten- en accountplannen op en coördineert en evalueert deze. Voor een afspraak met een (potentiële) klant bereid je een verkoopgesprek voor. Je gaat op bezoek bij de klant of hebt telefonisch contact. Je stelt offertes op, onderhandelt met de klant en doet aan aftersales. Daarnaast houd je je bezig met promotieactiviteiten en signaleer en behandel je klachten.

school-teacher Wat leer je?

Tijdens de opleiding (Junior) accountmanager leer je informatie verzamelen over klanten, producten en de markt. Je leert verkoopplannen opstellen, verkoopgesprekken voeren, promotieactiviteiten uitvoeren en onderhandelen over de prijs. Ook leer je offertes opstellen, nazorg bieden en klanten tevreden houden. Het behandelen van klachten komt ook aan bod tijdens de opleiding.

school-test-results Vakken

In de opleiding (Junior) accountmanager krijg je beroepsgerichte vakken zoals:

 • Ondernemerschap
 • Financieel
 • Accountmanagement
 • E-commerce
 • Projectleer
 • Juridisch

Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je eigen ontwikkeling en het halen van je diploma.

user-question Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

 • Ondernemerschap
 • Duurzaamheid
 • Buitenlandse taal
 • Voorbereiding hbo

De keuze is aan jou!

school-building Leeromgeving

In de bbl-opleiding (Junior) accountmanager werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Je gaat één dag naar school voor theorielessen en algemene vakken. De schooldag voor studenten van deze opleiding vindt plaats op onze locatie in Gorinchem. Op deze locatie is de sfeer gemoedelijk en heb je les van een kleine groep docenten die je persoonlijk kent.

office-outdoors Leerbaan

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Wil jij werken en leren tegelijk? Dan zit je goed bij deze bbl-opleiding. Bbl staat voor beroepsbegeleidende leerweg. In de bbl-opleiding (Junior) accountmanager werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Door mee te kijken en zelf te doen leer je het vak en de juiste beroepshouding. Daarnaast verdien je ook nog eens een echt salaris!

Begeleiding
Je bent in dienst bij het leerbedrijf en wordt daar begeleid door een praktijkopleider. Je praktijkbegeleider op het Da Vinci College bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkopleider beoordeelt hij je (vak)kennis, je vaardigheden en beroepshouding. Met elkaar werken jullie aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Je kunt ook voor bol kiezen. Dan ga je meer naar school en loop je stage. 

BEKIJK BOL-OPLEIDING

conversation-speak begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

single-neutral-actions-heart Iets voor jou?

Het is jouw doel om er achter te komen wat de klant precies wil en om een deal te sluiten. Op dit te kunnen bereiken is een open houding belangrijk. Ook moet je makkelijk contact met mensen kunnen maken en klantvriendelijk en commercieel ingesteld zijn. Het is ook belangrijk dat je er netjes en verzorgd uitziet en over een flinke portie overtuigingskracht beschikt. Jij hebt gevoel voor wat klanten belangrijk vinden en kunt ze haarfijn uitleggen waarom jouw product of dienst beter is dan dat van de concurrent.

Dit vinden onze studenten

Tijdens mijn stage ontdekte ik pas echt dat dit beroep bij mij past. Wat ik op school heb geleerd, kon ik in de praktijk uitproberen.

Mustafa
Student

Dit zijn je opties na je opleiding

school-bag Studeren

Liever nog even studeren? Na het succesvol afronden van de opleiding (Junior) accountmanager kun je doorstromen naar een hbo-opleiding. Opleidingen die goed aansluiten zijn bijvoorbeeld: Commerciële Economie, Business Innovation, E-commerce Marketing & Sales en Ondernemerschap & Retail Management. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hbo-opleiding in een hele andere richting.

Ter verbreding kun je ook denken aan de mbo niveau 4 opleiding Leidinggeven team/afdeling/project.

office-outdoors Werken

Na de opleiding (Junior) accountmanager kun je aan de slag in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld in de groothandel, internationale handel, distributiesector of logistiek.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Praktische informatie

plane-take-off Startdatum

Instroom het hele jaar door

check-double Toelating

Heb jij…

 • een diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretisch leerweg;
 • een diploma mbo niveau 2 of 3;
 • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • of een havodiploma,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

Baan erkend leerbedrijf
Bij een bbl-opleiding heb je een arbeidsovereenkomst bij een erkend leerbedrijf, passend bij je opleiding. Voor het vinden van een baan ben je zelf verantwoordelijk. Kijk op stagemarkt.nl voor een overzicht van erkende leerbedrijven en vacatures.

money-wallet-1 Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten

list-numbers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Retailmanager

Business & veiligheid > Commercie & retail

Check opleiding

LEIDINGGEVENDE TEAM/AFDELING/ PROJECT

Business & veiligheid > Management

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.