Doorstromen of overstappen

Kom erbij!

Zit je nu op het mbo en overweeg je de stap naar het Da Vinci College? Bijvoorbeeld omdat je wil doorstromen naar een ander niveau binnen het mbo of omdat je wil overstappen naar een andere opleiding? Wij helpen jou bij het maken van een goede keuze.

Waarom kiezen voor het Da Vinci College?

Hoe weet je wanneer een school bij jou past? Precies! Als jij je er thuis voelt. Dat vinden wij het allerbelangrijkst. Het Da Vinci College heeft in de regio Dordrecht – Gorinchem verschillende leslocaties. Elke locatie heeft een eigen karakter, maar overal vind je de gezellige Da Vinci sfeer terug. En wat je ook merkt is dat jouw werkveld nooit ver weg is. Wij hebben goede relaties met veel bedrijven in onze regio. Dat is gunstig, want zo kunnen wij makkelijk de praktijk van jouw opleiding de school in halen.

Je kunt rekenen op interessante stageplaatsen, dynamische lessen en studieopdrachten afkomstig van echte bedrijven. Wij vinden het belangrijk dat jij je hele studie goed doorloopt. Daarom zorgen we voor de juiste begeleiding bij de dingen die jij nodig hebt én op de momenten dat je het nodig hebt. Daar kun je op vertrouwen.

Op het Da Vinci College bieden we mbo-opleidingen aan in verschillende richtingen. Onze opleidingen zijn onderverdeeld in 12 ‘werelden’, die allemaal staan voor een ander vakgebied. Ga op reis en ontdek welke wereld en opleiding bij jou past!

MEER INFORMATIE OVER..

Doorstromen

Het Da Vinci College biedt opleidingen aan op 4 niveaus. Jouw vooropleiding bepaalt voor welk mbo-niveau en welke opleiding je kunt kiezen. Bekijk welke mbo-niveaus er zijn en welke eisen ervoor gelden:

Mbo-niveau 1: entreeopleiding

Voor de entreeopleiding heb je geen diploma nodig van een vooropleiding. Met een diploma op mbo-niveau 1 kun je als assistent gaan werken op de arbeidsmarkt. Maar je kunt ook door naar mbo-niveau 2. Tijdens de entreeopleiding krijg je individuele coaching en loopbaanbegeleiding. De opleiding duurt 1 jaar.

Voorwaarden mbo-niveau 1

Voor mbo niveau 1 geldt:

 • Je bent op 1 augustus minimaal 16 jaar.
 • Je kunt geen opleiding mbo-2, mbo-3 of mbo-4 volgen, omdat je niet voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor die opleidingen.
Mbo-niveau 2: basisberoepsopleiding

De basisberoepsopleiding duurt 1 tot 2 jaar. Met je diploma kun je uitvoerend werk doen, bijvoorbeeld als kapper of autotechnicus.

Voorwaarden mbo-niveau 2

Voor de basisberoepsopleiding moet je voldoen aan 1 van de volgende voorwaarden:

 • Je hebt een diploma lbo, vbo, vmbo basis- of kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.
 • Je hebt een diploma entreeopleiding of basisberoepsopleiding (niveau 2).
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Dit bewijs heeft de overheid erkend.
Mbo-niveau 3: vakopleiding

De vakopleiding duurt 2 tot 3 jaar. Je leert hier werk zelfstandig uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als verzorger of eerste monteur.

Voorwaarden mbo-niveau 3

Om dit niveau te volgen, moet je voldoen aan 1 van de volgende voorwaarden:

 • Je hebt een diploma lbo, vbo of vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, vmbo theoretische leerweg, mavo, mavo-vbo of vmbo gemengde leerweg.
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2) of vakopleiding (niveau 3).
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen. Of je hebt een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend.
Mbo-niveau 4: middenkaderopleiding of specialistenopleiding

Een mbo-4 opleiding leid je op tot volledig zelfstandig werk, zoals filiaalbeheerder en activiteitenbegeleider. Met het diploma kun je ook verder studeren op het hbo. Er zijn 2 soorten opleidingen op niveau 4:

 • Middenkaderopleiding
  Dit is een volledige opleiding van 3 of 4 jaar. Hiervoor gelden dezelfde eisen als de vakopleiding (niveau 3).
 • Specialistenopleiding
  Deze opleiding volg je als je het mbo-3-diploma hebt behaald en wil doorleren in hetzelfde beroep. Deze opleiding duurt dan nog 1 jaar.

Overstappen

Volg je op dit moment een mbo-opleiding en wil je overstappen naar een andere opleiding? Bekijk eens onze opleidingen.

Heb je een vraag over een opleiding? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 0900-7890789 (maandag t/m vrijdag van 8.00-17.00 uur),

AANMELDEN

Wil je op het Da Vinci College komen studeren? Wat leuk! Aanmelden voor een opleiding kan via de opleidingspagina van jouw keuze. Lees hier meer over hoe het aanmelden precies werkt.