Terug naar het overzicht

Hospitality & wellness

Schoonheidsspecialist

De opleiding in het kort

professions-man-office-1 HET BEROEP

Jij geeft mensen graag persoonlijke zorg en advies én oprechte aandacht! Steeds meer mensen hechten aan uiterlijke en innerlijke schoonheid. Iemand die er verzorgd uitziet, voelt zich vaak ook goed. Schoonheidsspecialisten hebben dan ook genoeg werk.

Jouw werkdag is nooit hetzelfde. Je reinigt de huid, epileert, masseert en brengt make-up aan. Ook maak je huidanalyses, je stelt behandelplannen op en je past cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging toe. Jij weet veel over huidproblemen en hoe je die oplost. Daarnaast adviseer je klanten over welke producten zij het beste kunnen gebruiken voor een optimale verzorging. Je moet als schoonheidsspecialist daarom niet alleen goed zijn in je vak, maar ook goed met mensen kunnen omgaan.

school-teacher Wat leer je?

In de opleiding Schoonheidsspecialist leer je over verschillende huidtypes en welke producten en methoden je moet kiezen om de huid te behandelen en te verzorgen. Je leert welke huidproblemen er zijn, hoe je deze aanpakt en hoe je een behandelplan opstelt. Ook leer je alles over lichaamsbehandelingen en apparatuur. Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan hygiëne in de opleiding. Net als aan advies over en verkoop van verzorgingsproducten voor thuisgebruik.

 

school-test-results Vakken

Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialist volg je onder andere de vakken:

 • Anatomie
 • Communicatieve en commerciële vaardigheden
 • Vaktheorie
 • Ondernemerschap

Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je eigen ontwikkeling en het halen van je diploma.

user-question Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

 • Visagie
 • Nagelstyling
 • Hairstyling

Of kies voor een algemeen keuzedeel zoals

 • Ondernemerschap
 • Duurzaamheid
 • Buitenlandse taal

De keuze is aan jou!

school-building Leeromgeving

Wat wij belangrijk vinden is dat jij je thuis voelt op school! We zijn best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw. Heel kleinschalig en met docenten die je kennen.

Moderne praktijkruimtes
Je krijgt bij ons les in moderne praktijkruimtes met behandelstoelen en alles wat je in een echte salon ook ziet. Je wordt begeleid door deskundige docenten die vaak uit de praktijk komen. Die weten precies hoe het werkt. En doordat we een kleinschalige school zijn kunnen we jou de ondersteuning bieden die jij nodig hebt om een goede schoonheidsspecialist te worden.

Leren doen we vooral door te doen; we werken samen met bedrijven en organisaties uit de regio. Zo kun je rekenen op dynamische lessen met soms ook gastlessen van mensen uit het bedrijfsleven.  Op deze manier maken we leren bij het Da Vinci College leuker en stimuleren wij jou het beste uit jezelf te halen!

office-outdoors Stage

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Daarom loop je stage tijdens je bol-opleiding. Dat noemen we ‘beroepspraktijkvorming’ (bpv). Je loopt stage bij een erkend stagebedrijf. Op school helpen we je bij het vinden van een stageplek en word je goed voorbereid en begeleid. Het Da Vinci College werkt samen veel en leuke bedrijven in de regio. Samen bereiden we jou voor op een toekomst als schoonheidsspecialist.

Stageperiodes
Vanaf het eerste leerjaar loop je gemiddeld een dag per week stage. Het derde en laatste leerjaar is dat twee dagen per week.

conversation-speak begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

single-neutral-actions-heart Iets voor jou?

Jouw passie ligt bij uiterlijke verzorging. Je legt makkelijk contact met allerlei typen mensen en stelt hun wensen centraal. Ook ben je praktisch ingesteld en kun je goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je commercieel inzicht en ben je ondernemend. Verder is aandacht voor hygiëne in dit vak erg belangrijk.

Dit vinden onze studenten

Het zijn allemaal leuke docenten en ik voel me hier gewoon heel erg thuis

Marina Mesdaq
Alumni

Dit zijn je opties na je opleiding

school-bag Studeren

Liever nog even studeren. Na de opleiding Schoonheidsspecialist kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4. Een opleiding die goed aansluit is: Allround schoonheidsspecialist en Leidinggevende team/afdeling/project.

office-outdoors Werken

Met een diploma Schoonheidsspecialist kun je aan de slag bij een beautysalon of beautycenter, een drogisterij, parfumerie of een sauna.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Praktische informatie

plane-take-off Startdatum

Startdatum: september.

check-double Toelating

Heb jij…

 • een diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg;
 • een diploma mbo niveau 2;
 • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • of een diploma havo,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

money-wallet-1 Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten

list-numbers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

HAARSTYLIST DAME

Hospitality > Wellness

Check opleiding

HAARSTYLIST heer

Hospitality > Wellness

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.