Terug naar het overzicht

Logistics

Logistiek supervisor

De opleiding in het kort

professions-man-office-1 HET BEROEP

Jij bent een organisatietalent, vindt het leuk om leiding te geven en je spreekt een aardig woordje over de grens! Vanuit de hele wereld komen goederen via verschillende transportmiddelen in Nederland aan. Een groot deel van deze goederen wordt (tijdelijk) opgeslagen in een warehouse (magazijn) of distributiecentrum om verder verwerkt of getransporteerd te worden. Als logistiek supervisor geef je leiding aan de werknemers van het warehouse en zorg je voor het werven en begeleiden van personeel.

Ook plan, coördineer en begeleid je de werkzaamheden in het warehouse en zorg je voor een goed verloop van alle goederen. Je stuurt alle activiteiten aan die te maken hebben met ontvangst, controle, opslag, verzamelen en verzendklaar maken van goederen. Daarbij kijk je steeds hoe het werk beter en sneller kan en hoe je kosten kunt verminderen. Je hebt contact met klanten en leveranciers. Het uitvoerende werk laat je meestal over aan je medewerkers. Maar, als het nodig is, help je zelf mee.

school-teacher Wat leer je?

In de opleiding Logistiek supervisor leer je alles wat je moet weten over logistiek en leidinggeven. Je leert welke processen er binnen een warehouse (magazijn) plaatsvinden en welke activiteiten daarbij horen. Je leert hoe je voorraden kunt beheren en hoe je planningen maakt voor inkomende en uitgaande goederen. Daarnaast leer je hoe je dat in de administratie verwerkt. Ook is er aandacht voor het verbeteren van processen. Omdat je in deze functie leiding geeft, ga je aan de slag met managementvaardigheden. Dit leer je ook tijdens je stage.

Praktijkervaring
Om het vak zo goed mogelijk te leren werken we veel samen met mensen uit het bedrijfsleven. Zo krijg je les van gastdocenten en bezoek je nationale en internationale bedrijven.

school-test-results Vakken

De opleiding bestaat uit een aantal logistieke kerntaken, zoals plannen en organiseren, logistieke ketens, personeelsmanagement en bedrijfsmanagement. Daarin zitten opdrachten die je op school en op je stage uitvoert. Op school doe je de kennis en vaardigheden op die je daarvoor nodig hebt en oefen je in projecten. Op je stage ontwikkel je je daar verder in. Je opdrachten leg je vast in een portfolio. Aan het einde van de opleiding moet je alle kennis, vaardigheden en houdingsaspecten uit de kerntaken beheersen.

Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je eigen ontwikkeling en het halen van je diploma.

user-question Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

 • Duurzaamheid
 • Culturele diversiteit
 • Voorbereiden HBO
 • Opslag gevaarlijke stoffen
 • Deelmarkten in het transport
 • E-commerce

De keuze is aan jou!

school-building Leeromgeving

Wat wij belangrijk vinden is dat jij je thuis voelt op school! We zijn best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw. Heel kleinschalig en met docenten die je kennen.

Leren doen we vooral door te doen; we werken veel samen met bedrijven en organisaties uit de regio. Zo kun je rekenen op dynamische lessen. Ook krijg je soms les van een gastdocent. Ook bezoek je meerdere nationale en internationale bedrijven. Zo maken we leren bij Da Vinci leuker en stimuleren wij jou het beste uit jezelf te halen!

office-outdoors Stage

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Daarom loop je stage tijdens je bol-opleiding. Dat noemen we ‘beroepspraktijkvorming’ (bpv). Je loopt stage bij een erkend stagebedrijf. Op school helpen we je bij het vinden van een stageplek en word je goed voorbereid en begeleid. Het Da Vinci College werkt samen veel leuke bedrijven in de regio. Samen bereiden we jou voor op een toekomst als logistiek medewerker.

Je kunt ook voor een bbl-opleiding kiezen. Dan ga je minder naar school en leer je vooral in de praktijk, met een betaalde baan.

BEKIJK BBL-OPLEIDING

conversation-speak begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

single-neutral-actions-heart Iets voor jou?

Het lijkt je leuk om te organiseren en plannen en wil je graag leiding geven. Ook ben je flexibel, assertief en betrouwbaar. Jij houdt het overzicht, ook als het hectisch is. Een 9 tot 5 mentaliteit heb je niet en je vindt het niet erg om in drukke periodes lange dagen te maken. Daarnaast ben je servicegericht, klantvriendelijk en kun je goed presenteren en communiceren.

arrow-button-right-1 Versnelde opleiding met havo/vwo

Zit je nu op de havo of vwo en wil je een overstap maken naar het mbo? Bij deze opleiding kan je meteen beginnen in het tweede leerjaar. Zo haal je in 2 jaar je mbo-diploma Logistiek supervisor!

Voorwaarde om te kunnen starten in het tweede leerjaar:

 • Een overgangsbewijs van 4 naar 5 havo/vwo of een havo/vwo diploma
 • Je moet een stageplaats hebben bij aanvang van de opleiding

Je kunt je hier aanmelden voor deze opleiding. Na je aanmelding wordt je uitgenodigd voor een intake en kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek kan je aangeven of je wilt starten in het tweede leerjaar of toch liever in het eerste leerjaar.

Dit vinden onze studenten

Werken in de logistiek is heel erg leuk. Je moet snel kunnen schakelen want het loopt niet altijd zoals je het hebt bedacht.

Student Logistiek supervisor

Dit zijn je opties na je opleiding

school-bag Studeren

Met een diploma Logistiek supervisor niveau 4 op zak kun je doorstromen naar een hbo-opleiding.

Met je diploma Logistiek supervisor kun je in een half jaar de opleiding Leidinggeven team/afdeling/project halen.

office-outdoors Werken

Na de opleiding Logistiek supervisor kun je aan de slag in het warehouse (magazijn) van een internationaal groothandelsbedrijf, transportbedrijf, logistiek dienstverlener, distributie-centrum, productiebedrijf of van een andere organisatie binnen de verschillende branches van de handels- en transportsector.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Praktische informatie

plane-take-off Startdatum

Deze opleiding start jaarlijks in september en februari.

check-double Toelating

Heb jij…

 • een diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretisch leerweg;
 • een diploma mbo niveau 2 of 3;
 • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • of een havodiploma,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

information-desk-question-help Bol of bbl

Deze opleiding bieden we op twee manieren aan: bol of bbl.

 • bol: bol is de afkorting van beroepsopleidende leerweg, een combinatie van leren en stage. Je volgt vooral lessen op school en loopt daarnaast één of meerdere periodes per jaar stage bij een leerbedrijf.
 • bbl: als bbl-student heb je een betaalde baan bij een erkend leerbedrijf en leer je in de praktijk. Daarnaast ga je elke week één of twee dagen/dagdelen naar school.

Het diploma van een bol en bbl-opleiding is hetzelfde. De belangrijkste vraag is dus: wat past het beste bij jou?

Bekijk hier de bbl variant

money-wallet-1 Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten
 • Financieel reglement
  Het Financieel reglement is bedoeld om onze studenten zo veel mogelijk informatie te geven over de kosten die een opleiding bij het Da Vinci College met zich meebrengt. We lichten een aantal zaken toe en verwijzen studenten naar belangrijke sites van andere instanties.

list-numbers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Ondernemer handel

Business & veiligheid > Commercie & Retail

Check opleiding

RETAILMANAGER

Business & veiligheid > Commercie & Retail

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.