Terug naar het overzicht

Design & media, IT

Front End Developer (Allround Mediamaker)

De opleiding in het kort

professions-man-office-1 HET BEROEP

Als Front End Developer (Allround Mediamaker) ben jij verantwoordelijk voor het klikkend en kloppend maken van websites die je voor klanten realiseert. Je leert in deze opleiding de vraag van een klant om te zetten naar een echt product, compleet met opmaak en technische specificaties. Het eindresultaat is een volledige website of app die aansluit op het ontwerp en die functioneel feilloos werkt.

In de opleiding Front End Developer (Allround Mediamaker) word je uitgedaagd om je je in de wensen van de opdrachtgever en gebruiker te verdiepen. Ook verplaats je je in de wensen van de bezoeker of gebruiker. Je werkt zelfstandig en tijdens het maakproces communiceer je met zowel de klant als met designers, applicatieontwikkelaars en andere collega’s. Je zorgt ervoor dat een website eenvoudig werkt en ook nog goed vindbaar is in Google en andere zoekmachines. Met behulp van een Content Management Systeem (CMS) ben je in staat om content te beheren en op de website te plaatsen.

school-teacher Wat leer je?

Bij de opleiding Front End Developer (Allround Mediamaker) zorgen wij ervoor dat jij je thuis gaat voelen in de wereld van HTML/CSS, Javascript en vele andere werelden. Dat doe je samen met je docenten, studieloopbaanbegeleider, stagebedrijven en studiegenoten. Je studeert in een kleinschalige omgeving, waar we je gerichte persoonlijke begeleiding bieden. Na de opleiding Front End Developer ben je in staat om een volledige website te realiseren.

Je leert:

 • Ontwikkelen van userinterfaces
 • Inrichten van Content Management Systemen
 • Dynamisch maken van onderdelen op websites
 • Online zetten van websites
 • Kritisch beoordelen van ontwerpen
 • Je eigen stijl ontwikkelen
 • Goed naar een klant luisteren (om de opdracht en doelgroep helder te krijgen)
 • Communicatie skills

Projectonderwijs
Actueel projectonderwijs is het uitgangspunt in de opleidingen van de wereld van Design & Media. Je gaat aan de slag met echte opdrachten uit het bedrijfsleven of thema’s die binnen de opleiding aangedragen worden. Je leert onder andere welke doelen je moet realiseren bij het ontwikkelen van een product. Op deze manier bereiden we je goed voor op de beroepspraktijk. Je werkt zowel individueel als in projectgroepen.

Individueel leren
In de wereld van Design & Media bieden we je een podium om te ontdekken waar jouw talenten liggen. Deze opleiding duurt 3 jaar, je hebt vijf dagen per week les. Op school werken we volgens het principe van ‘individueel leren’. Dat betekent dat je grotendeels werkt in je eigen studietempo. Dit kan omdat we werken met modules.

school-test-results Vakken

In de opleiding Front End Developer (Allround Mediamaker) is de lestijd naast ‘project’ onderverdeeld in ‘basisleer’ en ‘vakleer’. Bij basisleer werk je aan vaardigheden, zoals je beroepshouding en communicatie skills. In vakleer worden vakspecifieke onderdelen behandeld, zoals:

 • Ontwikkelen van userinterfaces
 • HTML/CSS en Javascript
 • Inrichten van Content Management Systemen
 • Dynamisch maken van onderdelen op websites
 • Online zetten van websites

Daarnaast krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je eigen ontwikkeling en het halen van je diploma.

user-question Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

 • Ondernemerschap
 • Duurzaamheid
 • Internationalisering

De keuze is aan jou!

school-building Leeromgeving

De opleiding wordt gegeven bij Da Vinci IT & Media op het Leerpark in Dordrecht. Op deze locatie is de sfeer gemoedelijk en is er plaats voor ieder individu. We kennen jou persoonlijk, hebben een goed georganiseerde studentenbegeleiding en coachen je door de opleiding heen.

Praktijkgericht onderwijs
Het Da Vinci College zorgt ervoor dat jij alles uit je talent haalt. Samen met instellingen in de regio, onze docenten en jouw eigen inzet. We wisselen theorie af met praktijk, zodat je de juiste kennis aanleert én een passende werkhouding ontwikkelt voor je toekomstige beroep. Onze docenten werken zelf in de IT en creatieve sector en geven praktijkgerichte lessen en workshops.

Cross mediaal werken
De opleidingen van Design & Media worden in hetzelfde gebouw gegeven als de ICT opleidingen van Da Vinci College. We stimuleren cross mediaal werken. Dat betekent dat het voor kan komen dat jij samen met een student van de opleiding Software developer of Mediavormgeven werkt aan een leeropdracht. Handig en leerzaam! In het werkende leven werk je immers ook samen in projectteams.

office-outdoors Stage

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Daarom loop je stage tijdens je bol-opleiding. Je doet praktijkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Door te werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep.
We bereiden je op school goed voor op je stage. Ook helpen we je bij het vinden van een stageplaats. Je praktijkbegeleider op school bezoekt je ook op je stageplek. Bij het bedrijf waar je werkt neemt de praktijkopleider je onder zijn hoede. Hij heeft ook regelmatig contact met je begeleider op school. Samen werken jullie aan je vakmanschap, een succesvolle stage en het behalen van je diploma.

Stageperiodes
In het begin van de tweede en aan het einde van de derde jaar van de opleiding Front-end-Developer loop je 20 werken stage.

conversation-speak begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt.
We merken dat studenten van de creatieve opleidingen vaak wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Geldt dit ook voor jou, dan begeleiden onze zorgcoördinator en studiecoaches je hier goed bij. Deze begeleiding is oplossings- en handelingsgericht en hierin staan zowel jij als het onderwijs centraal.

Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen, dan helpen onze begeleiders je graag!

single-neutral-actions-heart Iets voor jou?

Je bent digitaal. Uiteraard spreekt het werken met nieuwe media je aan en ben je op de hoogte van de nieuwste programmeertalen en software. Om een opdracht helder te krijgen moet je goed naar een klant kunnen luisteren en je in hem of haar kunnen verplaatsen. Meestal werk je in een team aan een opdracht. Goed kunnen samenwerken en duidelijk communiceren is dan ook belangrijk. Je mengt je in een gesprek, stelt kritische vragen, geeft adviezen en brengt ideeën in. Daarnaast ben je kostenbewust.

Dit vinden onze studenten

De website die ik tijdens mijn stage ontwierp, staat nu op het internet. Daar ben ik echt trots op!

Martijn
Tweedejaars student

Dit zijn je opties na je opleiding

school-bag Studeren

Liever nog even studeren? Na de opleiding Front-end-Developer kun je een mbo-opleiding op niveau 4 gaan doen.

office-outdoors Werken

Werken
Na de opleiding Front-end-Developer kun je aan het werk bij:

 • Softwarebedrijven
 • Webdesignbureaus
 • Multimediabedrijven
 • Communicatiebureaus
 • Reclamebureaus
 • Gespecialiseerde ontwerpbureaus
 • Audiovisuele bedrijven

Ook kun je werken als zelfstandig ondernemer of freelancer werken.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Praktische informatie

plane-take-off Startdatum

Deze opleiding start jaarlijks in september (individuele uitzonderingen zijn mogelijk)

check-double Toelating

Heb jij…

 • een diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretisch leerweg;
 • een diploma mbo niveau 2
 • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • of een havodiploma,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

money-wallet-1 Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten
 • Financieel reglement
  Het Financieel reglement is bedoeld om onze studenten zo veel mogelijk informatie te geven over de kosten die een opleiding bij het Da Vinci College met zich meebrengt. We lichten een aantal zaken toe en verwijzen studenten naar belangrijke sites van andere instanties.
 • Laptop
  kijk hier voor de specificaties

list-numbers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Allround medewerker AV-productie

Design & Media | Mediaproducties

Check opleiding

Allround medewerker IT systemd and devices

IT | Systems and Devices

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.