Terug naar overzicht Installatietechniek

Monteur werktuigkundige installaties

Je werkt graag met werktuigkundige installaties voor gas, water, centrale verwarming, ventilatie, brandbestrijding of riolering. Je houdt ervan om je verantwoordelijkheid te nemen je vindt het leuk om samen te werken. Wat je met je ogen ziet, kun je maken met je handen. Je vindt het een uitdaging om losse eindjes aan elkaar te knopen en uit te zoeken hoe het zit. Spreekt dit jou aan? Kies dan voor de opleiding Monteur werktuigkundige installaties. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 2
Duur: 2 jaar
Crebonummer: 25350
Startmoment(en): Augustus
Het beroep
Lees pagina voor

Als Monteur werktuigkundige installaties ben je werkzaam in een werkplaats of bedrijf dat werktuigkundige of - technische installaties aanlegt, repareert en wijzigt. De bedrijven zijn zowel klein als groot en kunnen regionaal, landelijk en zelfs internationaal actief zijn. Je werkzaamheden bestaan uit het installeren en het in bedrijf stellen van installaties van bijvoorbeeld woningen, winkelbedrijven, scholen, kantoorgebouwen en ziekenhuizen.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma entreeopleiding
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

LEREN WERKEN MET WARMTEPOMPEN VOOR STUDENTEN EN PROFESSIONALS

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past. De opleiding Monteur werktuigkundige installaties duurt 2 jaar. Je gaat een aantal dagen per week naar school. Daar werk je in groepen en soms alleen aan opdrachten uit de praktijk. Deze opdrachten voer je uit in de Duurzaamheidsfabriek.

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2021 ‐ 2022

De opleiding is ook in een bbl variant te volgen

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap innovatie en of duurzaamheid. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

In de praktijklessen leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak.
Je leert alles wat met onderhoud, reparatie en optimaliseren van gas-, water-, verwarming-, tapwater-, luchtbehandeling-, en drinkwaterinstallaties te maken heeft. Samen werken, veilig werken en met klanten om gaan. Je leert je vakkennis op peil houden. Je leert tevens vaardigheden die je nodig hebt bij leidinggeven en coaching voor in je dagelijks werk.

Daarnaast krijg je ook les in Nederlands, Rekenen, Loopbaan en burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en maken onderdeel uit voor je het behalen van je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Je kunt verder doorgroeien of je kennis verbreden.
Het diploma geeft je toegang tot de opleiding:

 • Onderhoudsmonteur (2)
 • Servicemonteur installatietechniek (3)
 • Eerste monteur werktuigkundige installaties (3)
Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan