Terug naar overzicht Systems and Devices

Front-End Developer (Allround medewerker IT)

Vind je het leuk om zelf websites te bouwen? Hou je ervan om de vraag van een klant perfect om te zetten naar echte producten? Als Front-End Developer ben jij verantwoordelijk voor het klikkend en kloppend maken van websites die je voor klanten realiseert. Je leert in de opleiding Front-End Developer een volledige website op te leveren die aansluit op het ontwerp en die functioneel feilloos werkt.

Leerweg: bol
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25605
Startmoment(en): september
Het beroep
Lees pagina voor

Na de opleiding Front-End Developer ben je in staat om een volledige website te realiseren. Tijdens het maakproces communiceer je met zowel de klant als met designers, applicatieontwikkelaars en andere collega’s. Je maakt producten die het internet opvrolijken. Je zorgt ervoor dat een website eenvoudig werkt en ook nog goed vindbaar is in Google en andere zoekmachines. Met behulp van een Content Management Systeem (CMS) ben je in staat om content te beheren en op de website te plaatsen.

Je kunt aan de slag in grote en kleine softwarebedrijven. Maar ook in andere bedrijven, zoals reclamebureaus, marketingbureaus en designstudio’s zullen geinteresseerd zijn in jouw kennis en kunde.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

Bij de opleiding Front-End Developer zorgen wij ervoor dat jij je thuis gaat voelen in de wereld van HTML/CSS, Javascript en vele andere werelden. Dat doen we samen met bedrijven in de regio, onze docenten en jouw doorzettingsvermogen. Je studeert in een kleinschalige omgeving, we kunnen je daardoor gerichte persoonlijke begeleiding kunnen bieden. Op het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en werk je zeker toe naar een baan die bij je past. De opleiding duurt 3 jaar. Je bent 5 dagen per week bezig met je studie.

Wat leer je bij de opleiding Front-End Developer?

 • Ontwikkelen van userinterfaces
 • Inrichten van Content Management Systemen
 • Dynamisch maken van onderdelen op websites
 • Online zetten van websites
 • Kritisch beoordelen van ontwerpen

De docenten die je begeleiden, komen uit de praktijk. Opdrachtgevers komen langs met hun opdrachten en ontwerpen die gerealiseerd moeten worden. Wil je werken in een dynamische sector waarin je altijd blijft leren? Dan is de opleiding Front-End Developer van de ICT Academie echt iets voor jou!

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2020 ‐ 2021

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Galerij

Front-End Developer (Allround medewerker IT) Front-End Developer (Allround medewerker IT)
Front-End Developer (Allround medewerker IT) Front-End Developer (Allround medewerker IT)
Front-End Developer (Allround medewerker IT) Front-End Developer (Allround medewerker IT)
Front-End Developer (Allround medewerker IT)
Front-End Developer (Allround medewerker IT)

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.