Terug naar overzicht Elektrotechniek

Eerste monteur elektrotechnische installaties, woning en utiliteit

De Eerste monteur elektrotechnische installaties, woning en utiliteit is meestal werkzaam bij een elektrotechnisch installatiebedrijf, soms ook in de bouwsector. Je bent bezig met de bouw en installatie van elektrotechnische installaties of je bouwt aan specifieke onderdelen hiervan.
Je repareert en onderhoudt systemen en zorgt dat zij in perfecte staat blijven. Tijdens de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties, woning en utiliteit leiden wij jou op tot een vakman. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
;
Leerweg: bol
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25332
Startmoment(en): Instroom hele jaar door
Het beroep
Lees pagina voor

Als Eerste monteur elektrotechnische installaties, woning en utiliteit heb je een heel verantwoordelijke baan. Je werkt bij elektrotechnische installatiebedrijven die eenvoudige maar ook complexe installaties aanlegt, Ook zorg je voor het onderhoud en breng je wijzigingen aan in de installatie.
Het is belangrijk dat je goed kunt samenwerken en groot gevoel hebt voor veiligheid. Je werkt volgens de voorschriften van veiligheid, gezondheid en milieu. Je hebt ook een begeleidende rol in de uitvoering en op vaktechnisch gebied.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

LEREN WERKEN MET WARMTEPOMPEN VOOR STUDENTEN EN PROFESSIONALS

Bij de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties, woning en utiliteit zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding duurt drie jaar, of twee jaar bij instroom met een niveau 2 opleiding.

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2020 ‐ 2021

De opleiding is ook in een bbl variant te volgen

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

In de praktijklessen leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak. Je leert de kneepjes van het vak en hoe je dat moet overbrengen op collega’s. De algemene vakken zijn: Nederlands, Rekenen, Loopbaan en burgerschap.
Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het behalen van je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Met ervaring kun je doorgroeien naar een hogere functie in de elektro- of installatietechniek. Je diploma geeft toegang tot een niveau 4 opleiding

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan