Vwo

Het Da Vinci College biedt een eenjarig vavo-traject aan om je vwo-diploma (alsnog) te behalen. Op het vwo kies je uit 4 profielen: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek.

 

VMBO-TL HAVO

De keuze die je maakt hangt af van de vervolgopleiding die je wilt gaan volgen. En het is belangrijk dat je profielkeuze aansluit bij de vakken die je op je vorige school hebt gevolgd. Heb je eerder een profielkeuze gemaakt die niet blijkt aan te sluiten op de vervolgopleiding die je graag wilt doen, dan kun je bij het Da Vinci College je certificaten voor de extra benodigde vakken behalen. Bij de intake bespreken we welke vakken je nodig hebt.

Profielen

Een volledig vwo-pakket bestaat uit een gemeenschappelijk deel, een profieldeel en een vrij deel. Het algemene deel is voor iedereen gelijk, terwijl het profieldeel zowel verplichte vakken als keuzevakken bevat. In het vrije deel kies je zelf een keuze-examenvak. Een volledig vwo-pakket bestaat uit tien vakken.

Toelatingseisen

Of je vwo kunt doen in een vavo-traject op het Da Vinci College hangt af van je vooropleiding. Je kunt vwo gaan doen als je:

  • 6 vwo hebt gedaan, maar bent gezakt.
  • 6 vwo hebt gedaan, geslaagd bent, maar een ander profiel nodig hebt voor je vervolgopleiding.
  • Een havo-diploma hebt behaald met een gemiddeld CSE-cijfer van 7.
  • 5 vwo hebt gedaan en een overgangsbewijs naar 6 vwo hebt.

Heb je een HAVO diploma, een andere vooropleiding of wil je van profiel switchen dan adviseert en beslist de aannamecommissie (decaan, vakdocent, domeinleider) van het Da Vinci College VAVO of je geplaatst kan worden. Een toelatingstoets in de maand augustus kan deel uitmaken van de aannameprocedure. Is dit voor jou van toepassing meld je dan voor de zomervakantie.

Vrijstellingen

Je krijgt vrijstelling voor de vakken waarvoor je op een vwo-diploma al een voldoende hebt gehaald. Ook voor een afgerond profielwerkstuk krijg je vrijstelling. Het is soms ook mogelijk na het behalen van je diploma van profiel te wisselen. Je haalt dan certificaten voor de ontbrekende vakken.

Kosten

De kosten voor een vavo-traject vwo aan het Da Vinci College zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Ook wie verantwoordelijk is voor deze kosten, kan verschillen. Bekijk hier het kostenoverzicht.

Praktische info

De studieduur voor het vavo-traject voor vwo is één jaar. Je krijgt overdag les en bent verplicht de lessen bij te wonen.

Bel ons Mail ons