Over vavo

Als je geen diploma hebt gehaald aan het voortgezet onderwijs, kun je via het vavo (voortgezet algemeen volwassenenonderwijs) alsnog je diploma halen van het vmbo-tl, havo of vwo. Het Da Vinci College biedt één- en tweejarige vavo-trajecten aan, afhankelijk van je vooropleiding.

Omdat de meeste leerlingen op het vavo (bijna) volwassenen zijn, geven we op het Da Vinci College ook op die manier onderwijs. Dat betekent dat je zelf verantwoordelijkheid draagt voor je studie en veelal zelfstandig werkt. Je bent ook verplicht de lessen te volgen. Natuurlijk krijg je van je mentor een intensieve, persoonlijke begeleiding. Je krijgt je eigen studietraject en als je dat nodig hebt huiswerkbegeleiding. Het Da Vinci College doet er alles aan om jouw (school)carrière een boost te geven.

Voor wie

Het vavo is bijzonder geschikt voor jou als je

  • 16 of 17 jaar oud bent en het je niet lukt je middelbare school af te ronden. Jouw school kan het vavo van het Da Vinci College inschakelen. Doordat wij een andere aanpak hanteren op het vavo lukt het leerlingen vaak alsnog hun diploma te behalen.
  • Gezakt bent voor je eindexamen en niet het gehele jaar over wilt doen. Je hoeft in principe alleen nog de vakken te halen waar je een onvoldoende voor hebt gehaald.
  • Je hebt een havo diploma en wilt opstromen naar het vwo. Dat kan maar je hebt wel een extra vak (taal) nodig I.v.m. de keuze van een extra vak kan een diagnostische toets, waarvoor je moet studeren in de zomervakantie, deel uitmaken van de intake. Meld je dan ook aan voor de zomervakantie.
  • Volwassen bent en nooit een diploma van het voortgezet onderwijs hebt behaald of een hoger diploma wilt behalen.
  • Op vmbo-tl voor 1 vak bent gezakt en toch met het mbo willen beginnen.

De locatie

Op het Da Vinci College geven we de vavo-lessen op een kleinschalige locatie op het Leerpark in Dordrecht. Je leraren en mentoren zijn altijd dichtbij en makkelijk bereikbaar. Je vindt het vavo van het Da Vinci College aan de Leerparkpromenade 100, gebouw Lila in Dordrecht.

Klik hier om je aan te melden