Over vavo

Als je geen diploma hebt gehaald van het voortgezet onderwijs kan je via het vavo alsnog je diploma halen van het vmbo-tl, havo of vwo. Het vavo biedt één- en tweejarige trajecten aan, afhankelijk van je vooropleiding. Omdat de meeste leerlingen op het vavo (bijna) volwassenen zijn wordt er ook op die manier onderwijs gegeven. Je draagt dan ook zelf verantwoordelijkheid voor je studie en je werkt veelal zelfstandig. Het bezoeken van de lessen is bij het vavo wel verplicht.

Voor wie

Het vavo is bijzonder geschikt voor:

  • Leerlingen van 16 en 17 jaar die het niet lukt hun huidige school succesvol af te ronden. De middelbare school kan deze leerlingen ‘uitbesteden’  aan het vavo. Door een andere aanpak op het vavo lukt het deze leerlingen vaak alsnog het diploma te behalen.
  • Leerlingen die gezakt zijn voor hun eindexamen. Zij hoeven in principe alleen nog de vakken te halen waar ze een onvoldoende voor hebben gehaald.
  • Volwassenen die nooit een diploma van het voortgezet onderwijs hebben behaald of die een hoger diploma willen behalen.
  • Leerlingen van vmbo-tl die voor 1 vak zijn gezakt en toch met het mbo willen beginnen.

De locatie

De lessen op het vavo worden gegeven op een kleinschalige locatie op het Leerpark in Dordrecht. Leraren en mentoren zijn daardoor altijd dichtbij en makkelijk bereikbaar. Je vindt het vavo aan de Romboutslaan 34 in Dordrecht.

 

Klik hier om je aan te melden

 

Bel ons Mail ons