Smart Technology


Techniek en ICT gaan steeds vaker samen. Denk aan lasrobots of de communicatie tussen computer en alarmsysteem. Op het Da Vinci College kun je de module Smart Technology volgen, die beide disciplines integreert.

De module Smart Technology wordt aangeboden binnen de opleidingen Mechatronica, Engineering, op de ICT Academie en straks ook op de Mobiliteit Academie en in de opleiding Elektrotechniek. Het Smart Lab is een interactieve leeromgeving in de Duurzaamheidsfabriek. Hier werken ICT- en techniekstudenten samen aan innovatieve opdrachten uit het bedrijfsleven. Je ontdekt andere werkgebieden en leert samenwerken met andere disciplines.

Zelfstandig werken, creatief zijn en zelf dingen ervaren zijn belangrijk in het Smart Lab. De opdrachten die je krijgt, voer je met je groep uit van concept tot eindproduct. Omdat bij steeds meer technische ontwikkelingen ICT een grote rol speelt, moet je de basis van elektrotechniek begrijpen om de vertaalslag te maken van techniek naar ICT en andersom. Het techniekvak bestaat anderzijds allang niet meer alleen uit werk. Techneuten moeten tegenwoordig ook kunnen programmeren, terwijl ICT’ers verstand dienen te hebben van techniek. ICT- en techniekstudenten leren ontzettend veel van elkaar in het Smart Lab.

Satellietlabs innovatief onderwijs Smart Technology

Meer weten over Techniek & Media? 

Meer informatie over de opleiding Smart Technology (Technicus Engineer)