Terug naar het overzicht

Hospitality & wellness

Allround schoonheidsspecialist

De opleiding in het kort

professions-man-office-1 HET BEROEP

Jij geeft mensen graag persoonlijke zorg en advies én oprechte aandacht! Iemand die er verzorgd uitziet, voelt zich vaak ook goed. Daar draag jij je steentje graag aan bij!

Als allround schoonheidsspecialist is geen werkdag hetzelfde. Bij de ene klant geef je een ontspannende massage, bij de andere verzorg je de huid en breng je make-up aan. Je adviseert over de behandeling van huidproblemen en over welke producten cliënten het beste kunnen gebruiken voor een optimale verzorging.

Je bent ook bevoegd om andersoortige behandelingen uit te voeren, zoals een acne behandeling, het verbergen van littekens en elektrisch ontharen. Maar ook shiatsu-, thalasso- en aromatherapie. Je bent als schoonheidsspecialist dan ook niet alleen goed in je vak, je kunt ook goed met mensen omgaan.

school-teacher Wat leer je?

In de opleiding Allround schoonheidsspecialist leer je over verschillende huidtypes en welke producten en methoden je moet kiezen om de huid te behandelen en te verzorgen. Je leert welke huidproblemen er zijn en alles over lichaamsbehandelingen, therapieën (shiatsu-, thalasso- en aromatherapie) en apparatuur. Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan hygiëne in de opleiding. Net als aan advies over en verkoop van verzorgingsproducten voor thuisgebruik. Je leert daarnaast hoe je ondernemer wordt en welke taken daarbij horen.

school-test-results Vakken

De opleiding Allround schoonheidsspecialist bestaat uit beroepsgerichte vakken. Hierin leer je de juiste (product)kennis, de juiste vaardigheden en de juiste werkhouding voor het vak. Daarnaast biedt de opleiding 3 specialisaties aan:

 • Acne
 • Huidverbeterende massage
 • Shiatsu massage

Ook komen in de opleiding  behandelingen aan bod zoals: aromatherapie, behandeling huid, afslankmethoden, thalassotherapie, kleuradvies en hoofdhuid-/oor massage.

Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je eigen ontwikkeling en het halen van je diploma. Op school volg je daarnaast lessen in ICT, bedrijfsadministratie en bedrijfseconomie.

user-question Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

 • Visagie
 • Duurzaamheid
 • Buitenlandse taal
 • Voorbereiding hbo

De keuze is aan jou!

school-building Leeromgeving

Wat wij belangrijk vinden is dat jij je thuis voelt op school! We zijn best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw.

Moderne praktijkruimtes
Je krijgt bij ons les in moderne praktijkruimtes met behandelstoelen en alles wat je in een echte salon ook ziet. Je wordt begeleid door deskundige docenten die vaak uit de praktijk komen. Die weten precies hoe het werkt. En doordat we een kleinschalige school zijn kunnen we jou de ondersteuning bieden die jij nodig hebt om een goede schoonheidsspecialist te worden.

Leren doen we vooral door te doen; we werken  samen met bedrijven en organisaties uit de regio. Zo kun je rekenen op dynamische lessen met soms ook gastlessen van mensen uit het bedrijfsleven.  Op deze manier maken we leren bij het Da Vinci College leuker en stimuleren wij jou het beste uit jezelf te halen!

office-outdoors Stage

Op school leggen we de basis, maar het echte werk vindt plaats in de praktijk. Daarom loop je stage tijdens je bol-opleiding. Dat noemen we ‘beroepspraktijkvorming’ (bpv). Je loopt stage bij een erkend stagebedrijf. Op school helpen we je bij het vinden van een stageplek en word je goed voorbereid en begeleid. Het Da Vinci College werkt samen veel en leuke bedrijven in de regio. Samen bereiden we jou voor op een toekomst als allround schoonheidsspecialist.

Stageperiodes
Vanaf het eerste leerjaar loop je gemiddeld een dag per week stage. Het derde en laatste leerjaar is dat twee dagen per week.

conversation-speak begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

single-neutral-actions-heart Iets voor jou?

Je vindt het leuk om met mensen om te gaan en bezig te zijn met uiterlijke verzorging. Contact met verschillende typen mensen maak je makkelijk en je stelt hun wensen centraal. Ook ben je praktisch ingesteld en kun je goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je commercieel inzicht en ben je ondernemend.

Dit vinden onze studenten

Het zijn allemaal leuke docenten en ik voel me hier gewoon heel erg thuis

Marina Mesdaq
Alumni

Dit zijn je opties na je opleiding

school-bag Studeren

Liever nog even studeren? Na de opleiding Allround schoonheidsspecialist kun je doorstromen naar een hbo-opleiding.

office-outdoors Werken

Als Allround schoonheidsspecialist kun je aan de slag bij een schoonheidssalon, beautycenter, sauna/thermen, drogist of parfumerie. Ook is het mogelijk om je eigen schoonheidssalon te beginnen.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Praktische informatie

plane-take-off Startdatum

Deze opleiding start jaarlijks in september

check-double Toelating

Heb jij…

 • een diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg;
 • een diploma mbo niveau 2 & 3;
 • een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo;
 • of een diploma havo,

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

money-wallet-1 Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten
 • Financieel reglement
  Het Financieel reglement is bedoeld om onze studenten zo veel mogelijk informatie te geven over de kosten die een opleiding bij het Da Vinci College met zich meebrengt. We lichten een aantal zaken toe en verwijzen studenten naar belangrijke sites van andere instanties.

list-numbers Studie in cijfers

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Tandartsassistent

Gezondheidszorg & welzijn > Assisterende gezondheidszorg

Check opleiding

DOKTERSASSISTENT

Gezondheidszorg & welzijn > Assisterende gezondheidszorg

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.