Terug naar het overzicht

Business

Allround Assistant Business Services (Financieel administratief medewerker & Office assistant)

Deze bbl-opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.

De opleiding in het kort

HET BEROEP HET BEROEP

Jij bent ondernemend, servicegericht en weet van aanpakken! Als allround assistant business services ondersteun je collega’s van de afdelingen klantenservice, marketing, personeelszaken, (financiële) administratie, facilitaire – en/of juridische diensten. Je hebt een gevarieerd takenpakket met zowel secretariële als administratieve en financiële werkzaamheden.

Het ene moment werk je bijvoorbeeld het intranet bij, het andere moment verzorg je een mailing, doe je de (financiële)administratie of ontvang je klanten. Ook los je problemen op en organiseer je zaken, zoals een bijeenkomst. Het controleren van dingen, zoals betalingen hoort ook bij je functie.

Wat leer je? Wat leer je?

In de opleiding Allround assistant business services bereiden we je voor op een baan als ondersteuner van meerdere afdelingen. Je doet veel kennis op over bedrijfsprocessen en wet- en regelgeving en je werkt aan de nodige ICT-vaardigheden. Ook leer je werken met (grote hoeveelheden) informatie en je gaat aan de slag met projectmatig werken. Tijdens het werken aan projecten maak je kennis met allerlei soorten werkzaamheden, zoals:

 • Agendabeheer, plannen en rapporteren
 • Controle van betalingen en ontvangsten
 • Klanten en relaties te woord staan
 • Checken van de voorraad en hierover informeren
 • Reserveren van locaties
 • Administratieve verwerking van projecten
 • Budget lezen
 • Btw toepassen
 • Beheren en archiveren van dossiers
 • Teksten schrijven en nieuwsbrieven opstellen

Vakken Vakken

In de opleiding Allround assistant business services krijg je vakken gericht op het voeren van klantencontact, zakelijke communicatie, het verwerken van (financiële) gegevens en het werken in een organisatie. Dit zijn vakken als:

 • Management
 • Marketing & communicatie
 • Bedrijfsadministratie
 • Bedrijfseconomie
 • Vakken op juridisch gebied

Verder krijg je algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Rekenen en Loopbaan & Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je eigen ontwikkeling en het halen van je diploma.

Keuzedelen Keuzedelen

Wist jij dat je een stukje van je opleiding zelf mag invullen? Naast de basis- en beroepsspecifieke vakken kies je in het mbo zelf een aantal vakken: keuzedelen noemen we dat. Je kunt keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw opleiding, interesses, hobby’s of toekomstdromen.

Voorbeelden zijn:

 • Ondernemerschap
 • Duurzaamheid
 • Buitenlandse taal
 • Doorstromen hoger mbo-niveau

De keuze is aan jou!

Leeromgeving Leeromgeving

Wat wij belangrijk vinden is dat jij je thuis voelt op school! We zijn best groot, maar daar merk je niet veel van. Je zit namelijk met je opleiding in een eigen gebouw met docenten die je kennen.

Leren doen we vooral door te doen; we werken veel samen met bedrijven en organisaties uit de regio. Zo kun je rekenen op dynamische lessen met soms ook gastlessen van mensen uit het bedrijfsleven of maatschappelijke organisaties. Ook werk je aan echte studieopdrachten voor opdrachtgevers buiten de school. Op deze manier maken we leren bij het Da Vinci College leuker en stimuleren wij jou het beste uit jezelf te halen!

Leerbaan Leerbaan

Tijdens opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. De praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je BPV*-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage.

Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma.
* BPV=Bereoeps-Praktijk-Vorming

BEKIJK BOL-OPLEIDING

begeleiding begeleiding

Tijdens je opleiding word je begeleid door een studieloopbaanbegeleider (slb’er). Samen spreken jullie regelmatig over je studievoortgang, beroepsontwikkeling en je persoonlijke ontwikkeling. Jouw slb’er is er ook voor je als je vragen of problemen hebt. Heb jij extra ondersteuning nodig, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, beperking of persoonlijke problemen? Onze begeleiders helpen je graag!

Iets voor jou? Iets voor jou?

Jij bent ondernemend, servicegericht, sociaal, klantvriendelijk, nieuwsgierig, integer en proactief. Ook ben je een aanpakker, ben je handig met de computer en hou je van afwisseling in je werk. Daarnaast werk je netjes en gestructureerd. Met jouw probleemoplossend vermogen weet je wat er nodig is om alles soepel te laten verlopen. Je weet hoe je standaardprocedures uitvoert, maar kan in onverwachte situaties ook het initiatief nemen.

 

Dit vinden onze studenten

Bij deze opleiding wordt je breed opgeleid. Daardoor heb ik straks meer mogelijkheden als ik een baan moet zoeken.

Tweedejaars student

Dit zijn je opties na je opleiding

Werken Werken

Na de opleiding Allround assistant business services kun je gaan werken bij mkb-bedrijven, grote bedrijven, instellingen en gemeentes. Maar ook voor een ZZP-er of vereniging.

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een leuke baan? Op KiesMBO.nl vind je de laatste cijfers.

Studeren Studeren

Liever nog even studeren? Na de opleiding Allround assistant business services kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 4.

Praktische informatie

Startdatum Startdatum

Deze opleiding start jaarlijks in augustus en januari

Toelating Toelating

Heb jij…

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

dan kun je je aanmelden voor deze opleiding!

Lees hier meer over toelating.

Baan erkend leerbedrijf

Bij een bbl-opleiding heb je daarnaast een arbeidsovereenkomst bij een erkend leerbedrijf, passend bij je opleiding. Voor het vinden van een baan ben je zelf verantwoordelijk. Kijk op stagemarkt.nl voor een overzicht van erkende leerbedrijven en vacatures.

Kosten Kosten

In deze opleiding maak je de volgende kosten:

 • Lesgeld
  Vanaf je achttiende jaar ben je verplicht om lesgeld te betalen. Dit bedrag wordt in rekening gebracht door DUO. Meer info over lesgeld
 • Boekengeld en ander lesmateriaal
  Bekijk de kosten

Deze opleiding wordt het!

Heb jij je studiekeuze gemaakt? Meld je dan aan!

Misschien is dit ook iets voor jou!

Retailspecialist

Commercie & Ondernemen

Check opleiding

Commercieel medewerker

Commercie & Ondernemen

Check opleiding

KOM LANGS!

Wil je weten hoe het bij ons is? Kom een keer kijken.