Terug naar overzicht Software development

Software developer

Vind je het leuk om zelf websites, phone apps of programma’s voor computers te schrijven? Hou je ervan om je ideeën om te zetten in echte producten? Maak je graag dingen die je aan de rest van de wereld kunt laten zien? Beleef je plezier aan het oplossen van puzzels? Bouw je wel eens mods voor Minecraft? Dan zit je goed bij de opleiding Software developer.
Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25604
Startmoment(en): september
Het beroep

Na de opleiding Software developer​ ben je in staat om te bedenken hoe een programma moet werken en daarna programmeer je de applicatie zelf. Je maakt software waar mensen echt iets aan hebben, programma’s die het leven van mensen makkelijker en leuker maken. Dat doe je voor websites, cloud software, tablets en phone apps. Je vindt het leuk om een computer precies te laten doen wat jij wilt.

Je kunt aan de slag in grote en kleine softwarebedrijven, maar ook in andere bedrijven, die een eigen interne softwareafdeling hebben. Daar kun je dus echt van betekenis zijn voor je collega’s die je software gaan gebruiken. En als je ondernemerschap in je bloed hebt, kun je altijd je eigen bedrijf beginnen, want er zijn nog genoeg leuke apps waar niemand aan gedacht heeft behalve jij.

Toelatingseisen

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2 & 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

We zorgen bij de opleiding Software developer​ ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd met kans op een baan die bij je past. De opleiding duurt drie jaar. Je bent vijf dagen in de week op school. Applicatieontwikkeling is een vak dat je leert door te doen. Tijdens de opleiding ben je het grootste deel van je tijd bezig met het schrijven van code. Code in Lua, code in PHP, code in C#, code in allerlei programmeertalen. Ook leer je over websites, databases, phone apps, HTTP en nog veel meer. Op de opleiding Software developer​ zitten mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Gesprekken gaan over programmeren, over iPads en Android phones, over Minecraft en Call of Duty. Kortom, Software developer​s zijn mensen zoals jij.

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2021 ‐ 2022

Stage
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap. Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je Proeve van Bekwaamheid en je diploma. Daarnaast leer je natuurlijk programmeren in verschillende programmeertalen.

Vervolg

Je kunt doorstromen naar het Hbo, voltijd of deeltijd. In veel gevallen krijg je studieduurverkorting.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

Galerij

Software developer                             Software developer
Software developer                             Software developer
Software developer                             Software developer

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan