Terug naar overzicht Smart Technology

Smart Technology (Technicus Engineering)

Hou je van techniek en ICT én van dingen zelf maken? Dan zit je bij de opleiding Smart Technology helemaal op je plek! Bij Smart Technology gaat het over het leren toepassen van slimme technologieën. Denk bijvoorbeeld aan een slimme thermostaat, robots of zelfrijdende auto’s. Dergelijke technologieën helpen mensen om energie te besparen, zorgen ervoor dat ouderen langer thuis kunnen wonen of verbeteren het productieproces. Dus met een diploma Smart Technology op zak heb je volop kansen op de arbeidsmarkt.

Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 4 jaar
Crebonummer: 25297
Startmoment(en): september
Het beroep
Lees pagina voor

In de vierjarige opleiding Smart Technology-Technicus Engineer krijg je een brede kennis van ICT én techniek. Het gaat om verregaande digitalisering van apparaten, productiemiddelen en organisatorische processen. Als engineer kan je aan de slag waar je maar wilt. In de automobielindustrie, in de logistiek of bij productie- en ICT-bedrijven. Je bent creatief, oplossingsgericht en verzint en ontwikkelt samen met je collega’s slimme technische producten en diensten op maat waarbij je gebruik maakt van de nieuwste technologieën. 

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2 & 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

De opleiding Smart Technology is een gevarieerde vierjarige studie boordevol mechatronica, elektrotechniek en natuurlijk veel ICT. We bieden een interessant programma waarin theorielessen worden afgewisseld met realistische praktijk opdrachten en stages. Je gaat minimaal vier dagen per week naar school. Daar werk je in groepen of alleen aan opdrachten uit de praktijk. Je volgt klassikale lessen in het super innovatieve SmartLab. Bij Da Vinci vind je kleinschalige lesgebouwen, een vertrouwde omgeving en wordt iedereen persoonlijk benaderd en begeleid. De mogelijkheid bestaat om je opleiding te versnellen als je het aankunt.

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2020 ‐ 2021

Stage
Lees pagina voor
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

In de opleiding leer je zowel de vereiste theoretische en praktische kennis alsmede de benodigde vaardigheden en werkhouding voor het vak. Je krijgt algemene vakken zoals: Nederlands, Engels en Wiskunde.  Je maakt kennis met alle facetten van de levenscyclus van een product: ontwerpen, berekenen en tekenen (CAD), maken, testen en inspecteren, gebruiken en onderhouden.
In je Smart Technology opleiding volg je onder andere de vakken:

 • Bedrijfskunde
 • Automatisering
 • Besturingstechniek
 • Ontwerpmethoden
 • Programmeren
 • Sensortechnologie
 • Internet of Things
Vervolg
Lees pagina voor

Na de opleiding zijn er veel arbeidsmogelijkheden, zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als Technicus Engineer in een innovatief bedrijf. Doorstroming naar een Hbo Bachelor, Associate Degree Engineering of Associate Degree Maintenance behoort ook tot de mogelijkheden.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in Cijfers

Galerij

Smart Technology (Technicus Engineering) Smart Technology (Technicus Engineering)
Smart Technology (Technicus Engineering) Smart Technology (Technicus Engineering)
Smart Technology (Technicus Engineering) Smart Technology (Technicus Engineering)

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan