Voel jij je in je element tussen de potten en pannen in de keuken? Schotel jij familie of vrienden graag lekkere gerechten voor? En ben je een creatieve, stressbestendige teamplayer die niet terugdeinst voor hard werken op onregelmatige tijden? Maak dan van je hobby je beroep en kies voor de opleiding Kok (Basiskok). Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.
Koken in een horeca- of restaurantkeuken is topsport pur sang. Elke dag opnieuw lever je met collega-koks een prestatie van formaat. Je verstaat de kunst om gerechten op tijd voor te bereiden en met smaak klaar te maken. Je krijgt immers maar één kans voor een goede indruk bij gasten. Door intensief samen te werken en glashelder te communiceren lever je bovendien een bijdrage aan een soepel draaiende keukenbrigade. Het spreekt voor zich dat je (persoonlijke) hygiëne met hoofdletters schrijft. Je werkt voor een deel zelfstandig. De rest van de tijd houdt een ervaren collega of leidinggevende een oogje in het zeil.
We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding duurt twee jaar.
Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.
In de praktijkvakken leer je de juiste (product)kennis en vaardigheden en de juiste werkhouding voor het vak. Je verzorgt lunches en diners die in het schoolrestaurant worden geserveerd Speciale aandacht is er voor bedrijfshygiëne en persoonlijke hygiëne.
De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, rekenen, Loopbaan en Burgerschap.
Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.
Als kok ga je aan de slag bij horecabedrijven. Van fastfoodbedrijf tot sterrenrestaurant en van vergadercentrum tot hotel.
Met een diploma Kok (Basiskok) niveau 2 kun je doorstromen naar de opleiding Zelfstandig werkend kok niveau 3.
Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:
Leerparkpromenade 100
(TomTom: Maria Montessorilaan)
3312 KW Dordrecht
Waarom het Da Vinci College?
Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.
Het Da Vinci College:
Wij willen je graag leren kennen.
Hopelijk jij ons ook!
Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:
Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.
Meld je nu aan