Terug naar overzicht Engineering, Mechatronica & Elektrotechniek

Eerste monteur elektrotechnische installaties, woning en utiliteit

De Eerste monteur elektrotechnische installaties woning en utiliteit is meestal werkzaam bij een installatiebedrijf of elektrotechnisch bedrijf. Je bent bezig met de bouw en installatie van elektrotechnische installaties of je bouwt aan specifieke onderdelen hiervan. Je repareert en onderhoudt systemen en zorgt dat zij in perfecte staat blijven. Bij de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties, woning en utiliteit leiden wij jou op tot een vakman. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25332
Startmoment(en): Het hele jaar door
Het beroep
Lees pagina voor

Als Eerste monteur elektrotechnische installaties, woning en utiliteit heb je een heel verantwoordelijke baan. Je werkt bij installatiebedrijven die eenvoudige maar ook complexe installaties aanlegt, Ook zorg je voor het onderhoud en breng je wijzigingen aan in de installatie.
Het is belangrijk dat je goed kunt samenwerken en groot gevoel hebt voor veiligheid. Je werkt volgens de voorschriften van veiligheid, gezondheid en milieu. Je hebt ook een begeleidende rol in de uitvoering en op vaktechnisch gebied.

Klik hier om te kijken wat de kans op werk is voor deze opleiding
Toelatingseisen
Lees pagina voor

Voor de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties, woning en utiliteit gelden de volgende toelatingseisen:

Je hebt werk in de elektro- of installatiebranche en je hebt toestemming van je werkgever om de opleiding te volgen. Je hebt een van de volgende diploma’s

 • Een elektro- of installatietechnische vooropleiding op niveau 2
 • Vmbo tl of kader beroepsgerichte leerweg.
Over de opleiding
Lees pagina voor

Bij de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties, woning en utiliteit zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding duurt drie jaar, of twee jaar bij instroom met een niveau 2 opleiding. Je werkt vijf dagen per week bij een bedrijf en je gaat twee avonden naar school.

Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkopleider die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak. Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof  sluit aan op je werk als Eerste monteur.

Jouw docent bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkopleider beoordeelt hij je (vak)kennis, vaardigheden en beroepshouding. Samen met je docenten en je praktijkopleider werk je samen aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Stage
Lees pagina voor
Als je een bbl opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een leer - arbeidsovereenkomst met de school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl opleiding begint, kan dit betekenen dat je de studie niet kunt afmaken. Je moet altijd zorgen dat je werk hebt. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Je gaat één dag of één dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende leermeester. Het werk dat je doet sluit aan op wat je leert op school.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

In de praktijklessen leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak. Je leert de kneepjes van het vak en hoe je dat moet overbrengen op collega’s. De algemene vakken zijn: Nederlands, Rekenen, Loopbaan en burgerschap.
Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het behalen van je diploma.

Vervolg
Lees pagina voor

Na de opleiding Eerste monteur elektrotechnische installaties, woning en utiliteit kun je doorgroeien naar een hogere functie in de elektro- of installatietechniek. Je diploma geeft toegang tot een niveau 4 opleiding.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers
Adres

Leerparkpromenade 50

3312 KW Dordrecht

Adres

Perzikstraat 7a

4261 KC Wijk en Aalburg

Adres

Leerparkpromenade 100
(TomTom: Maria Montessorilaan)
3312 KW Dordrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons