Terug naar overzicht Wellness, Sport & Veiligheid

Beveiliger

Je houdt van actie en bent goed in de omgang met mensen. Je gaat verantwoordelijkheid niet uit de weg. Dan is de opleiding Beveiliger iets voor jou. Wil je meer weten over het beroep en de opleiding?
Kijk dan op https://www.veb.nl/opleidingen/

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 2
Duur: 2 jaar
Crebonummer: 25407
Startmoment(en): eind augustus
Het beroep
Lees pagina voor

Werken in de beveiliging is afwisselend werk. Het houdt in dat je kantoorpanden, industrieterreinen of winkelcentra beveiligt en dat je surveilleert. Als beveiliger ben je vaak ook betrokken bij grootschalige evenementen, zoals voetbalwedstrijden, concerten en sportwedstrijden. Dan heet het Event security officer. Je werkt bij een beveiligingsbedrijf of bij een bedrijfsbeveiligingsdienst van een grote onderneming. Andere werkomgevingen zijn particuliere alarmcentrales, evenementenbeveiliging, geld- en waardetransport, winkelsurveillance, arrestantenverzorging, persoonsbeveiliging of de overheid.

Klik hier om te kijken wat de kans op werk is voor deze opleiding
Toelatingseisen
Lees pagina voor

Toelatingseisen

 • Diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • Diploma mbo niveau 3
 • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • Diploma havo

Aanbevolen

 • Vmbo theoretische- of gemengde leerweg

Ter voorbereiding

 • Loop mee met de opleiding
 • Oriënteer je op het beroep
Over de opleiding
Lees pagina voor

Bij de opleiding beveiliger zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding duurt één tot twee jaar. Je werkt vier dagen per week bij een bedrijf en je gaat een middag en een avond naar school.

Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkbegeleider die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak. Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof sluit aan op je werk.

Goed om te weten

Deze opleiding kun je alléén volgen zonder strafrechtelijk verleden.

Stage
Lees pagina voor
Als je een bbl opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een leer - arbeidsovereenkomst met de school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl opleiding begint, kan dit betekenen dat je de studie niet kunt afmaken. Je moet altijd zorgen dat je werk hebt. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Je gaat één dag of één dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende leermeester. Het werk dat je doet sluit aan op wat je leert op school.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Bij de opleiding beveiliger krijg je les in landelijke examenvakken zoals beveiliging van gebouwen en wettelijke kaders. Daarnaast zijn er schoolvakken zoals Nederlands, Engels en rekenen. Ter ondersteunende vakken krijg je sport, praktijk oriëntatie en ICT.
 

Vervolg
Lees pagina voor

Het diploma Beveiliger geeft je toegang tot de opleiding Coördinator beveiliging op niveau 3.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

'' Ik zorg voor orde

- Ibrahim
Adres

Leerparkpromenade 100
(TomTom: Maria Montessorilaan)
3312 KW Dordrecht

Waarom het Da Vinci College?

Waarom het Da Vinci College?

Wij geloven dat we jou en de werkgevers in de regio persoonlijk moeten kennen om jouw talenten optimaal tot bloei te laten komen. Daarom werken we intensief samen met het bedrijfsleven, ondersteunen we jouw ambities en bieden we je professionele en persoonlijke begeleiding. Vanzelfsprekend binnen een uitdagende en tegelijkertijd veilige leeromgeving. Zo halen we meer jij uit jou en heb je een leuke en leerzame tijd op het Da Vinci College én daarna ook de beste kansen op een carrière die bij je past.

Het Da Vinci College:

 • Betrokken
 • Ambitieus
 • Professioneel

 

Wij willen je graag leren kennen.

Hopelijk jij ons ook!

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 10.00 - 14.00 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan
Bel ons Mail ons