Terug naar overzicht Veiligheid

Beveiliger 2

Je houdt van actie en bent goed in de omgang met mensen. Je gaat verantwoordelijkheid niet uit de weg en je wilt werken en leren tegelijk. Dan is de éénjarige bbl-opleiding Beveiliger 2 iets voor jou.
Wil je meer weten over het beroep? Kijk dan naar het filmpje.

Vanaf het studiejaar 2021-2022 wordt deze opleiding aangeboden op het Leerpark in Dordrecht.

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 2
Duur: 1 jaar
Crebonummer: 25690
Startmoment(en): september en februari
Het beroep

Werken in de beveiliging is afwisselend. Je kunt verschillende taken uitvoeren binnen de beveiligingsbranche. Zo kan je kantoorpanden, industrieterreinen en winkels of winkelcentra beveiligen of je kunt surveilleren (mobiele surveillance). 
Ook geldwagentransport is een onderdeel van beveiliging.

Als Beveiliger 2 kun je ingezet worden bij grootschalige evenementen, zoals sportwedstrijden of concerten van grote popsterren. Als Particulier beveiliger horen receptiewerkzaamheden ook bij je taken. 


Wil je meer weten over het beroep en bij welke werkgevers je aan de slag kunt met je diploma? Kijk dan op www.veb.nl.  

Toelatingseisen
 • Diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • Diploma entreeopleiding
 • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo

Belangrijk:

 • De stage maakt een belangrijk deel uit van je opleiding. Om stage te kunnen lopen, mag je geen strafrechtelijk verleden hebben.

Voor de bbl-opleiding Beveiliger 2 werk je twee tot vier dagen per week in de beveiligingsbranche.

Over de opleiding

In één jaar je diploma 
De bbl-opleiding Beveiliger 2 duurt een jaar en is opgebouwd in 4 modules. Wanneer je alle modules succesvol afrondt behaal je het diploma Beveiliger. Je kan dus al in één jaar je diploma halen. En je kan op verschillende momenten in het jaar starten.

Je gaat op maandag naar school, daarnaast werk je als beveiliger twee tot vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf. Daar heb je een praktijkbegeleider die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak. Op school werk je aan je theoretische kennis. De lesstof sluit aan op je werk.
 

Wat leer je tijdens de opleiding?
Tijdens de opleiding leren we je hoe je risico’s signaleert en preventieve maatregelen kan nemen. Je leert hoe je surveillances en controles moet uitvoeren, hoe je verdachten aanhoudt en hoe je op moet treden bij incidenten. Daarnaast leer je hulp en service te bieden en eenvoudige baliewerkzaamheden uit te voeren.

Als beveiliger werk je nooit alleen. Leren samenwerken, zowel binnen je team als met personeel van andere afdelingen, is een belangrijke competentie binnen de opleiding.

Goed om te weten

Deze opleiding kun je alléén volgen zonder strafrechtelijk verleden.

De opleiding is ook in een bol variant te volgen

Stage
Als je een bbl-opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een praktijkovereenkomst met je school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl-opleiding begint, kan dit betekenen dat je je studie niet kunt afmaken. Je moet er dus altijd voor zorgen dat je werk hebt en dat het werk dat je doet aansluit op wat je leert op school. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Naast je baan ga je één dag of een dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende praktijkopleider.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

Bij de opleiding Beveiliger 2 krijg je les in beveiliging van objecten, wettelijke kaders, waarnemen, rapporteren en toezichthouden. 

Als keuzedeel kan je kiezen uit vakken als weerbaarheid, Internationaal 1 Interculturele Diversiteit, Ondernemend gedrag en Pro-actief Beveiligen.

Naast de beroepsgerichte vakken zijn er ook algemene vakken zoals: Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap. Als ondersteunende vakken krijg je sport en ICT-vaardigheden.

Vervolg

Het diploma Beveiliger 2 geeft je toegang tot de bol-opleiding Beveiliger 3 op niveau 3 of andere opleidingen op mbo niveau 3.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

' Ik zorg voor orde en veiligheid '

- Ibrahim

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan