Terug naar overzicht Wellness

Allround schoonheidsspecialist

Ben je geïnteresseerd in wellness en beauty? Leg je makkelijk contact met mensen en hanteer je bij voorkeur het motto: De klant is koning? Ben je praktisch en creatief ingesteld? Kies dan voor de opleiding Allround schoonheidsspecialist. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 4
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25403
Startmoment(en): september
Het beroep

Werken als Allround schoonheidsspecialist is gevarieerd. De behandeling en verzorging van het gezicht en het lichaam van je cliënten staat centraal. Je maakt huidanalyses, je stelt behandelplannen op en je geeft op maat gesneden (product)advies. Ook heb je contact met artsen/specialisten of therapeuten naar wie je cliënten zo nodig doorverwijst. Behalve over vaktechnische kennis en vaardigheden beschik je ook over mensenkennis en commerciële en sociale vaardigheden. Je werkt immers met klanten.

Toelatingseisen

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2 & 3
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

Bij de opleiding Allround schoonheidsspecialist zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding Allround schoonheidsspecialist duurt drie jaar. Als je doorstroomt vanuit niveau 3, duurt de opleiding nog één jaar.

Stage
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

In de praktijkvakken leer je de juiste (product)kennis en vaardigheden en de juiste werkhouding voor het vak. De opleiding Allround schoonheidsspecialist biedt 3 specialisaties aan: acne, huidverbeterende massage en shiatsu massage. Verder bestaat de opleiding uit een aantal additionele behandelingen: aromatherapie, behandeling huid, afslankmethoden, thalassotherapie, kleuradvies en hoofdhuid-/ oor massage.

De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, rekenen, Loopbaan en Burgerschap.

Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je proeve van bekwaamheid en je diploma.

Vervolg

Als Allround schoonheidsspecialist ben je van alle markten thuis. Je gaat aan de slag bij een schoonheidssalon, beautycenter, sauna/ thermen, drogist of parfumerie. Ook is het mogelijk om je eigen schoonheidssalon te beginnen.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan