Terug naar overzicht Hout & Meubel

Allround montagemedewerker houttechniek

Werk je graag met hout, heb je oog voor detail, werk je graag met je handen en kun je zelfstandig werken, dan past opleiding Allround montagemedewerker houttechniek goed bij jou. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bbl
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25585
Startmoment(en): Instroom hele jaar door
Het beroep
Lees pagina voor

De Allround montagemedewerker houttechniek werkt bij een bedrijf dat kozijnen, ramen en deuren, maar ook complete vloeren en daken maakt voor bijvoorbeeld houtskeletbouw woningen. Kijk eens naar het raam van de kamer waarin je zit. Heb je er weleens over nagedacht welke bewerkingen er allemaal nodig zijn geweest voordat dat raam klaar is? 
Als Allround montagemedewerker houttechniek stel je eenvoudige elementen samen in de werkplaats van je bedrijf. Na prefabricage monteer je de (gevel-)elementen op de bouwplaats. Je stelt de elementen in het werk en dat doe je in samenwerking met aannemers en collega’s. Veilig werken is hierbij van belang. 

Naast alle praktische werkzaamheden begeleidt de allround montagemedewerker houttechniek de beginnende montagemedewerkers en stagiaires. Om goed te kunnen functioneren binnen een bedrijf is het belangrijk dat je flexibel bent. Je wisselt namelijk regelmatig van taken en werkzaamheden. De ontwikkelingen in de timmerindustrie zijn volop in beweging, dat betekent geregeld nieuwe werktechnieken en werkwijzen. Een pittige en uitdagende baan dus.

Toelatingseisen
Lees pagina voor

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Daarnaast moet je een arbeidsovereenkomst/bpv-overeenkomst hebben met een erkend leerbedrijf. De werkzaamheden komen overeen met het niveau en de inhoud van de opleiding.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf.

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding
Lees pagina voor

De opleiding Allround montagemedewerker houttechniek is een bbl-opleiding. Dit wil zeggen dat je vier dagen per week werkt bij een bedrijf en daar praktijkervaring opdoet en geld verdient. Één dag per week ga je naar school voor praktijkgerichte theorie, technisch tekenen, Nederlands, rekenen en wiskunde. Je gaat dus meteen aan de slag met praktijk en theorie. Tijdens de opleiding leiden we je natuurlijk op tot een goede allround montagemedewerker timmerindustrie, maar wel één die ook weet hoe een bedrijf in elkaar zit en hoe je mensen kunt begeleiden.

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past.

Je bent in dienst bij het bedrijf. Daar heb je een praktijkleermeester die je begeleidt. Door te werken in de praktijk leer je al doende je vak en de beroepshouding die past bij het vak. Op school werk je aan je theoretische kennis. Je krijgt les van een docent die het vak kent. De lesstof sluit aan op je werk. Je docent bezoekt je regelmatig op je werk. Samen met de praktijkleermeester beoordeelt hij je (vak)kennis, vaardigheden en beroepshouding.Samen met je docenten en je praktijkleermeester werk je samen aan een goed verloop van je opleiding met als doel een diploma.

Stage
Lees pagina voor
Als je een bbl-opleiding gaat volgen heb je altijd werk en heb je een praktijkovereenkomst met je school en met een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen leerbaan hebt voordat je aan het praktijkonderdeel van een bbl-opleiding begint, kan dit betekenen dat je je studie niet kunt afmaken. Je moet er dus altijd voor zorgen dat je werk hebt en dat het werk dat je doet aansluit op wat je leert op school. In sommige gevallen kunnen wij je helpen met het vinden van werk. Naast je baan ga je één dag of een dag en een avond naar school. Tijdens je werk word je begeleid door een erkende praktijkopleider.
Keuzedelen
Lees pagina voor

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken
Lees pagina voor

Naast de beroepsgerichte vakken zoals technisch tekenen krijg je ook les in de vakken: Nederlands, Rekenen en Wiskunde en Loopbaan & Burgerschap.

Vervolg
Lees pagina voor

Je kunt de vervolgopleiding volgen voor Meewerkend leidinggevende montage timmerindustrie.

Lees pagina voor

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kan je direct aanmelden met je DigiD account. Lukt dat niet dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Je Bugerservicenummer (BSN).
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je vooropleiding.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je aanmeldt voor een BBL-opleiding.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur). Of stuur ons een bericht.

Meld je nu aan