Terug naar overzicht Wellness

Haarstylist dame/heer

Vind je het leuk om mensen in de watten te leggen en mooi te maken? Leg je makkelijk contact met mensen en stel je de wensen van de klant centraal? En ben je praktisch, modebewust en creatief ingesteld? Kies dan voor de opleiding Haarstylist dame/heer. Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 3
Duur: 3 jaar
Crebonummer: 25642
Startmoment(en): september
Het beroep

Als Haarstylist dame/heer zie je meerdere keren per dag direct het resultaat van je inspanningen. Je hebt alle disciplines van het kappersvak in de vingers: knippen, kleurbehandeling, modelleren en lang haar bewerken behoren tot je dagelijkse werkzaamheden. Je geeft tips en uitleg over haarverzorging. En vanzelfsprekend laat je cliënten met een glimlach naar hun eigen spiegelbeeld kijken. Behalve over vaktechnische kennis en vaardigheden beschik je ook over mensenkennis en commerciële en sociale vaardigheden. Je werkt immers met klanten.

Toelatingseisen

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

We zorgen ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding Haarstylist dame/heer duurt drie jaar.

De opleiding is ook in een bbl variant te volgen

Stage
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

In de praktijkvakken leer je de juiste (product)kennis en vaardigheden en de juiste werkhouding voor het vak. Je volgt vakken als: haarkleuring, modelvorming, knippen, stylen, lang haar en kwaliteitszorg.

De algemene vakken zijn: Nederlands, rekenen, Loopbaan en Burgerschap.
Deze vakken zijn belangrijk voor je ontwikkeling en het halen van je Proeve van Bekwaamheid en je diploma.

Vervolg

Als Haarstylist dame/heer ben je werkzaam in een kapsalon of beautyfarm. Ook is het mogelijk om je eigen kapsalon te beginnen.

Na niveau 3 zijn er in dit vakgebied geen vervolgopleidingen. Wel kun je trainingen, cursussen en workshops volgen die salons en productmerken organiseren. Verder kun je het vak uitbreiden met visagie, grime of manicure/nagelstyling.

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan