Hybride leren

Ben jij ambitieus, kun je zelfstandig werken en leer je graag in de praktijk? Dan is het hybride leertraject Onderwijsassistent of Gespecialiseerd pedagogisch medewerker iets voor jou! Je past de theorie meteen toe in de echte werkomgeving én haal versneld je diploma, daarna is er de mogelijkheid om binnen een halfjaar je tweede diploma te halen.

Hoe werkt het?

Bol-studenten Onderwijsassistent en Gespecialiseerd pedagogisch medewerker (niveau 4) kunnen in het eerste leerjaar kiezen voor het ‘hybride traject’. Je kiest het uitstroomprofiel hybride Onderwijsassistent of hybride Gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Het hybride traject houdt in dat je in het eerste leerjaar 2 dagen stage loopt en in leerjaar 2 en 3 drie dagen stage loopt. Je loopt stage bij een ‘integraal kindcentrum’ (ikc) of ‘speel-ontwikkel-leerplein’ waar kinderopvang en onderwijs onder één dak te vinden zijn.

Download flyer

DE VOORDELEN

smiley-blessed MINDER SCHOOLS, MEER IN PRAKTIJK

Jij werkt samen met andere studenten in een team en voert taken uit in de echte werkomgeving, onder begeleiding van een docent en professional op de werkvloer. Naast deze taken werk je als hybride student één dag per week aan projecten. Je zet bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding op of maakt eigen leskaarten. Deze projecten voer je uit voor en met de organisatie, zodat je de geleerde theorie van school direct toepast in de praktijk en meteen een passende beroepshouding aanleert voor je toekomstige werk.

office-outdoors-1 AANSLUITING BIJ WERKVELD

De hybride opleiding geeft jou een mooie kans om je te onderscheiden. Het traject is een samenwerking van Da Vinci met PIT kinderopvang en onderwijs en SOL. Niet alleen hybride leren maar ook hybride werken, waarbij kinderopvang en onderwijs samengaan en onderwijs steeds meer grens doorbrekend is, is de toekomst. De arbeidsmarkt staat dan ook te springen om breed opgeleide professionals.

add-tab GOEDE DOORSTROOM NAAR HBO

Wil je na je mbo-opleiding doorstromen naar een lerarenopleiding op het hbo? Dan is een integraal kindcentrum van PIT een geschikte stageplaats voor jou! Bij PIT werk je veel samen met studenten van Hogeschool Inholland. Door de ervaringen die je uitwisselt, is de overstap naar de pabo later kleiner!

ticket-two 2 DIPLOMA'S HALEN

Omdat het hybride traject zich altijd afspeelt in een ikc/ speel-ontwikkel-leerplein, waar kinderopvang en onderwijs samengaan, doe je in beide beroepen kennis en ervaring op. Ben jij ambitieus en presteer je goed? Dan kun je via het hybride traject zelfs dubbel diplomeren. Dat betekent dat je straks een diploma Onderwijsassistent én Gespecialiseerd pedagogisch medewerker op zak hebt.

Dit vinden onze studenten

De collega’s zijn erg betrokken bij ons leerproces, houden rekening met onze ambities en leren ook van ons. We zijn echt samen bezig met het ontwikkelrecht van kinderen.

Nadine (17)
Hybride student

Je ziet op de groep meteen terug wat je hebt geleerd. We hebben direct praktijkvoorbeelden bij een thema en zijn steeds met de kinderen bezig. Die zijn enthousiast, net als hun ouders die het fijn vinden dat er extra begeleiding is op de groepen.

Lars (19)
Hybride student

AANMELDEN

Nog beginnen met een opleiding? Meld je dan aan voor de standaard bol-opleiding Onderwijsassistent of Gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Aan het einde van het eerste jaar maak je de keuze of je het hybride traject wilt volgen. Ben jij eerstejaars student en wil je overstappen naar hybride, of heb je vragen? Bespreek dit met je studieloopbaanbegeleider.

Partners

Voor het hybride traject werkt het Da Vinci College samen met: