Hybride leren

Ben jij ambitieus, kun je zelfstandig werken en leer je graag in de praktijk? Dan is het innovatieve hybride leertraject iets voor jou! Binnen dit traject pas je de theorie meteen toe in de echte werkomgeving én doe je brede kennis op, van zowel kinderopvang als onderwijs. Je kunt zelfs 2 diploma’s behalen! Nieuwsgierig? Bekijk de video!


Download flyer

play button

Minder schools, meer in de praktijk

Binnen de niveau 4 opleidingen Onderwijsassistent en Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kun je als bol-student na het eerste jaar overstappen op het hybride traject. Dat betekent dat je niet twee maar drie dagen stageloopt én dat je stageplaats een ‘integraal kindcentrum’ (ikc) van PIT kinderopvang & onderwijs is, of een ‘speel-ontwikkel-leerplein’ van SOL. In een ikc/ speel-ontwikkel-leerplein bevinden kinderopvang en onderwijs zich onder één dak, zodat er een doorlopende ontwikkellijn is voor kinderen van 0 tot 13 jaar en zij zich optimaal en in hun eigen tempo kunnen ontplooien.

Kies je voor het hybride traject, dan werk je samen met andere studenten in een team en voer je taken uit in de echte werkomgeving, onder begeleiding van een docent en professional op de werkvloer. Bij PIT doe je dat ook samen met hbo-studenten. Een mooie kans om ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren!

Naast deze taken besteed je als hybride student één dag per week aan schoolprojecten, zoals het opzetten van huiswerkbegeleiding en maken van leskaarten. Deze projecten voer je uit voor en met de organisatie, zodat je de geleerde theorie van school direct toepast in de praktijk en meteen een passende beroepshouding aanleert voor je toekomstige werk.

Breed opgeleid & 2 diploma's

Breed opgeleid & 2 diploma's

Omdat het hybride traject zich altijd afspeelt in een ikc/ speel-ontwikkel-leerplein, waar kinderopvang en onderwijs samengaan, doe je in beide beroepen kennis en ervaring op. Ben jij ambitieus en presteer je goed? Dan kun je via het hybride traject zelfs dubbel diplomeren. Dat betekent dat je straks een diploma Onderwijsassistent én Gespecialiseerd pedagogisch medewerker op zak hebt.

Opleiding van de toekomst

Opleiding van de toekomst

Een hybride opleiding geeft jou een mooie kans om je te onderscheiden. Het traject is een samenwerking van Da Vinci met PIT kinderopvang en onderwijs en SOL. Niet alleen hybride leren maar ook hybride werken, waarbij kinderopvang en onderwijs samengaan en onderwijs steeds meer grens doorbrekend is, is de toekomst. De arbeidsmarkt staat dan ook te springen om breed opgeleide professionals.
 

Doorstromen naar Hbo

Doorstromen naar Hbo

Wil je na je mbo-opleiding doorstromen naar een lerarenopleiding op het hbo? Dan is een integraal kindcentrum van PIT een geschikte stageplaats voor jou! Bij PIT werk je veel samen met studenten van Hogeschool Inholland. Door de ervaringen die je uitwisselt, is de overstap naar de pabo later kleiner! 

Ervaring van studenten

Nadine (17): “Het is zo’n mooi vak om met kinderen te werken en hen dingen bij te brengen waar ze hun hele leven baat bij hebben. Wij worden behandeld als lid van het kindcentrum-team, mogen overal bij zijn en over alles meepraten. De collega’s zijn erg betrokken bij ons leerproces, houden rekening met onze ambities en leren ook van ons. We zijn echt samen bezig met het ontwikkelrecht van kinderen.”

Lars (19): “Ik raad het iedereen aan. Je ziet op de groep meteen terug wat je hebt geleerd. We hebben direct praktijkvoorbeelden bij een thema en zijn steeds met de kinderen bezig. Die zijn enthousiast, net als hun ouders die het fijn vinden dat er extra begeleiding is op de groepen.”

Aanmelden

Moet jij nog beginnen met een opleiding? Dan start je in het eerste jaar met de reguliere bol-opleiding. Aan het einde van het eerste jaar maak je de keuze of je het hybride traject wilt volgen. Klik hieronder om je aan te melden.

ONDERWIJSASSISTENT GESPECIALISEERD PEDAGOGISCH MEDEWERKER

Ben jij eerstejaars student en wil je overstappen naar hybride in jaar twee? Of heb je vragen? Bespreek dit met je studieloopbaanbegeleider.


Bel ons Mail ons